Търсене

Две първи места: за танците на "Хопни ми, тропни ми" и песните на трио "Звън"

Две първи места: за танците на

Стотици участници от цяла България си дадоха среща в Елена, за да се надиграват, надпяват и надсвирват. Градът три дни бе домакин за шеста поредна година на фолклорния фестивал „Веселие в Елена", на който имаше и севлиевско присъствие - клуб за народни хора и танци „Хопни ми, тропни ми” с ръководител Пламен Христов и вокално трио „Звън”. 

Фестивалът е с конкурсен характер и квалифицирано професионално жури в областта на българския песенен и танцов фолклор оценява майсторството на изпълнителите по няколко критерия.

Под ръководството на доайена-хореограф Беньо Пенев, момичетата и момчетата от "Хопни ми, тропни ми" представиха две автентични хора и обработка върху Дайчово хоро и Копаница, а към авторските композиции на „Хопни ми, тропни ми” с успех се увенча най-новия женски танц на трупата „Тракийска китка”. Танцът е по песен и аранжимент на народния певец Тодор Кожухаров.

Настроението на сцената завладя и очарова не само журито, но и всички участници, а няколко дни по късно дойде и удовлетворението - първо място за клуба за народни хора и танци. 

Преди време гледахме с възхищение формации с дългогодишни традиции, а сега можем да се сравняваме с тях”- с гордост отбелязват танцьорите. „Това, че ни поставиха редом до ансамбъл "Варна" и състави от Сандански, Ботевград и Ихтиман, ни показва, че "Хопни ми, тропни ми” има бъдеще и ще отстоява своето място в танцовото изкуство.

Вокално трио” Звън” отново грабна симпатиите на жури и публика. Оказа се, че почитателите на трите певици - Снежана, Миглена и Павлинка, имат любими песни от репертоара на триото, стигнали до сърцата им чрез ефира на фолклорните телевизии.

Изображение - 12114Трио "Звън", снимка: личен архив  

Трио ”Звън”заложи на северняшки песни и след представянето им получи много високи оценки и поздравления. Два дни по късно дойде и новината за първо място в категория Камерни състави, групи и хорове за народно пеене и вокално-инструментални ансамбли”. 

Силна конкуренция.. и сме оценявани заедно с хорове и ансамбли..Щом сме успели да изпъкнем, значи сме били на ниво”, споделят от триото.

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!