Търсене

Две първи места завоюваха малките програмисти на СУ "Васил Левски" в „ИТ Знайко“

Две първи места завоюваха малките програмисти на СУ

Отборът от малките програмисти на СУ "Васил Левски", снимка: СУ "Васил Левски"

Пет ученици от началната училищна степен на Средно училище "Васил Левски" бяха допуснати до финалния кръг на Националното състезание по информационни технологии „ИТ Знайко“. Двама от тях - Михаил Дянков (4 клас) и Александър Камбуров (2 клас) се завърнаха с първо място. 

Състезанието се проведе от 21 до 23 април т.г. в курорта Пампорово и за да достигнат до него малките програмисти трябваше да преминат усилена подготовка. 

В категория "Информационни технологии" при второкласниците Александър Камбуров представи проекта си „Знайко и Бохо обикалят света с кораб“, който му донесе първо място в крайното класиране.

Александър е участник в клуб занимания по интереси „Дигитален свят“, с ръководител Мартина Владимирова, а проекта, който му донесе признание в Пампорово е разработен с помощта на графичния редактор Paint. "Мисията на художника в дигитална среда е да се почисти света от замърсяване и да създаде по-добри възможности за живот", написаха по повод представянето на малкия програмист от СУ "Васил Левски".

При четвъртокласниците от 27 класирани участници от цяла България в категория „Програмист“, първото място заслужи Михаил Дянков с проекта си за опазване на река Дунав. За работата на Михаил Дянков от училището споделят, че се е отличавала с идеен замисъл и техническа сложност.

С отлично представяне се завърнаха още Сияна Ганчева, Симеон Иванов и Дилбер Алиман. Проектите на четиримата четвъртокласници са на различна тема, но всички носят послание за опознаване и опазване на природата.

Трето място заслужиха Дилбер Алиман и Симеон Иванов, създали чудесни образователни проекти.

И четиримата ученици работят активно в клуб занимания по интереси „Приятели на Скрач“ с ръководител Галя Христова. 

Източник: СУ "Васил Левски"

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.