Джипитата на „Акта Мед“ се местят в поликлиниката

От 1 август т.г. общопрактикуващите лекари от „Акта Мед“, които работят в сградата на бившата „Акта Медика“, ще приемат пациенти в поликлиниката. Седемте лекари на груповата практика наемат кабинети в западното крило на първия етаж. Там в момента тече основен ремонт, който трябва да превърне мястото в удобно и функционални за лекари и пациенти.

По-добри условия

„Искаме да работим при по-добри условия. След промяната в собствеността на „Акта Медика“ през 2014 г. там всичко сякаш върви надолу“, сподели за „Севлиево онлайн“ управителят на „Акта Мед“ д-р Огнян Пешков. Според него промяната не само няма да се отрази негативно на пациентите, но ще им осигури достъп до комплексна медицинска помощ, тъй като на едно място ще бъдат личния им лекар, лекари специалисти и ако се наложи болнично заведение или Спешна помощ.

Всички кабинети в бившата поликлиника са със сменена дограма, в момента се ремонтират тези, в които ще заработят джипитата на "Акта Мед"

Възможност за диагностика и изследвания

Близостта на доболнична и болнична помощ и по-добрите условия за работа не са единственото, което привлича джипитата на „Акта Мед“ да изберат ново място за работата си. Според тях промяната би могла да бъде предимно от полза за пациентите, най-вече по отношение на диагностиката, тъй като „Медицински център 1“ разполага със съвременна апаратура за диагностика и изследвания.

През последните години ръководството на центъра е инвестирало в съвременна клинична лаборатория, която извършва и хормонални изследвания, които другаде се изпращат в близки градове. Нов е и рентгеновият апарат, в който Община Севлиево инвестира над 30 хил. лв. и който дава възможност за прецизно изследване. „Медицински център 1“ разполага с холтер, който проследява работата на сърцето 24 часа, с ехокардиограф за извършване на кардиографии, скенер и съвременни ехографски апарати.

Рентгеновия апарат на "Медицински център - 1" е нов и съвременен

Неотложна помощ 

Удобствата от събирането на едно място на общопрактикуващи лекари и специалисти не спират дотук. От години в сградата на поликлиниката има денонощен кабинет за неотложна помощ, на който пациентите могат да разчитат дори когато личният им лекар не е на разположение. При желание от страна на пациентите те могат да ползват и специализиран автомобил за превоз от дома им до лекар.

„Акта Мед“ е групова практика, в която работят д-р Огнян Пешков, д-р Христофор Дарданов, д-р Димитър Николов, д-р Светослава Манджукова, д-р Мария Цветкова, д-р Мая Тодорова и д-р Генко Илиев. Обслужват 14 500 пациенти, което е почти половината от населението на община Севлиево. „Вярваме, че нашите пациенти ще оценят промяната“, смята д-р Пешков.

Модерна и функционална поликлиника

Амбицията ни е да превърнем сградата на поликлиниката в модерна и функционална. Затова инвестираме в цялостен ремонт. Ремонтираме не само кабинетите, в които ще заработят колегите от „Акта Мед“, но и кабинетите на втория етаж, в източното крило, където работят останалите общопрактикуващи лекари“, обяснява управителят на „Медицински център 1“ д-р Младен Пенчев, който като домакин се е заел да промени условията в поликлиниката. Затова и средствата за ремонта са собствени, на медицинския център, за работата не е наеман външен изпълнител, а се разчита на работниците по подддръжката в центъра. Първите ремонтирани кабинети вече са обзаведени и видът им сочи, че много скоро желанието за по-добри условия в сградата ще бъде факт.

„Убеден съм, че лекарите, общопрактикуващи, специалисти и колегите от болничната помощ, нямаме бъдеще разделени. Затова пристъпихме към идеята да се обединим и вярвам, че нашите пациенти ще усетят грижата за тях“, убеден е д-р Пенчев.

автор: Емилия Димитрова

 

 

 

Кампанията "Попитайте хематолога" спира в Севлиево
Здраве
Глобиха севлиевската болница заради неизплатени заплати
Здраве
Д-р Ангелов, офталмолог, преглежда всеки петък от 14.00 ч.
Здраве
Нови дати за преглед при д-р Димитров - УНГ, през юли
Здраве
Д-р Димитров - специалист УНГ, преглежда на две дати през юни
Здраве
Пулмологът д-р Станчев преглежда на 3 юли т.г. в Севлиево
Здраве
Джипитата на „Акта Мед“ се местят в поликлиниката
Здраве
Нови процедури в ДКЦ "Севлиево Медика"
Здраве
Севлиевската болница заделя пари за обучение на медицински сестри
Здраве
Манолова към Ананиев: Аз получавам заплата, за да Ви преча
Здраве
Да ръководиш болница на ръба на фалит се оказва доходно
Здраве
Записват за прегледи при д-р Мишев, съдов хирург, за 26 юли 2019 г.
Здраве
Записват за прегледи при д-р Явор Малинов за 5 юли т.г.
Здраве
Д-р Димитър Диков ще преглежда в Севлиево на 28 юни 2019 г.
Здраве
Нов специалист в "Медицински център-1" - ревматолог
Здраве
ДКЦ „Севлиево Медика“: Продължаваме да работим както досега
Здраве