Джипитата на „Акта Мед“ се местят в поликлиниката

От 1 август т.г. общопрактикуващите лекари от „Акта Мед“, които работят в сградата на бившата „Акта Медика“, ще приемат пациенти в поликлиниката. Седемте лекари на груповата практика наемат кабинети в западното крило на първия етаж. Там в момента тече основен ремонт, който трябва да превърне мястото в удобно и функционални за лекари и пациенти.

По-добри условия

„Искаме да работим при по-добри условия. След промяната в собствеността на „Акта Медика“ през 2014 г. там всичко сякаш върви надолу“, сподели за „Севлиево онлайн“ управителят на „Акта Мед“ д-р Огнян Пешков. Според него промяната не само няма да се отрази негативно на пациентите, но ще им осигури достъп до комплексна медицинска помощ, тъй като на едно място ще бъдат личния им лекар, лекари специалисти и ако се наложи болнично заведение или Спешна помощ.

Всички кабинети в бившата поликлиника са със сменена дограма, в момента се ремонтират тези, в които ще заработят джипитата на "Акта Мед"

Възможност за диагностика и изследвания

Близостта на доболнична и болнична помощ и по-добрите условия за работа не са единственото, което привлича джипитата на „Акта Мед“ да изберат ново място за работата си. Според тях промяната би могла да бъде предимно от полза за пациентите, най-вече по отношение на диагностиката, тъй като „Медицински център 1“ разполага със съвременна апаратура за диагностика и изследвания.

През последните години ръководството на центъра е инвестирало в съвременна клинична лаборатория, която извършва и хормонални изследвания, които другаде се изпращат в близки градове. Нов е и рентгеновият апарат, в който Община Севлиево инвестира над 30 хил. лв. и който дава възможност за прецизно изследване. „Медицински център 1“ разполага с холтер, който проследява работата на сърцето 24 часа, с ехокардиограф за извършване на кардиографии, скенер и съвременни ехографски апарати.

Рентгеновия апарат на "Медицински център - 1" е нов и съвременен

Неотложна помощ 

Удобствата от събирането на едно място на общопрактикуващи лекари и специалисти не спират дотук. От години в сградата на поликлиниката има денонощен кабинет за неотложна помощ, на който пациентите могат да разчитат дори когато личният им лекар не е на разположение. При желание от страна на пациентите те могат да ползват и специализиран автомобил за превоз от дома им до лекар.

„Акта Мед“ е групова практика, в която работят д-р Огнян Пешков, д-р Христофор Дарданов, д-р Димитър Николов, д-р Светослава Манджукова, д-р Мария Цветкова, д-р Мая Тодорова и д-р Генко Илиев. Обслужват 14 500 пациенти, което е почти половината от населението на община Севлиево. „Вярваме, че нашите пациенти ще оценят промяната“, смята д-р Пешков.

Модерна и функционална поликлиника

Амбицията ни е да превърнем сградата на поликлиниката в модерна и функционална. Затова инвестираме в цялостен ремонт. Ремонтираме не само кабинетите, в които ще заработят колегите от „Акта Мед“, но и кабинетите на втория етаж, в източното крило, където работят останалите общопрактикуващи лекари“, обяснява управителят на „Медицински център 1“ д-р Младен Пенчев, който като домакин се е заел да промени условията в поликлиниката. Затова и средствата за ремонта са собствени, на медицинския център, за работата не е наеман външен изпълнител, а се разчита на работниците по подддръжката в центъра. Първите ремонтирани кабинети вече са обзаведени и видът им сочи, че много скоро желанието за по-добри условия в сградата ще бъде факт.

„Убеден съм, че лекарите, общопрактикуващи, специалисти и колегите от болничната помощ, нямаме бъдеще разделени. Затова пристъпихме към идеята да се обединим и вярвам, че нашите пациенти ще усетят грижата за тях“, убеден е д-р Пенчев.

автор: Емилия Димитрова

 

 

 

Нови специалисти от началото на август в "Медицински център-1"
Здраве
Извън закона, но законно Пламен Цеков управлява общинската болница в Севлиево
Здраве
Д-р Пейо Мишев ще преглежда в Севлиево на 27 септември
Здраве
Д-р Пейо Мишев ще преглежда в Севлиево на 30 август 2019 г.
Здраве
Първата болница, създадена с решение на правителството, ще е в Габрово
Здраве
НОВО! В ДКЦ „Севлиево Медика“ отваря врати Физиотерапия
Здраве
Д-р Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 22 август 2019 г.
Здраве
Д.р Карчева - кардиолог в ДКЦ „Севлиево Медика “
Здраве
Нови процедури в ДКЦ "Севлиево Медика"
Здраве
Д-р Малинов ще приема пациенти от Севлиево на 20 септември т.г.
Здраве
ДКЦ „Севлиево Медика“ представя двама от своите специалисти
Здраве
В понеделник и четвъртък - пулмолог в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, преглежда в Севлиево на 12 септември
Здраве
От 1 август д-р Габровски работи в "Медицински център-1"
Здраве
ДКЦ „Севлиево Медика“: Продължаваме да работим както досега
Здраве
Д-р Диков - онкорентгенолог-мамолог, преглежда на 27.09.2019 г.
Здраве