Джипитата на „Акта Мед“ се местят в поликлиниката

От 1 август т.г. общопрактикуващите лекари от „Акта Мед“, които работят в сградата на бившата „Акта Медика“, ще приемат пациенти в поликлиниката. Седемте лекари на груповата практика наемат кабинети в западното крило на първия етаж. Там в момента тече основен ремонт, който трябва да превърне мястото в удобно и функционални за лекари и пациенти.

По-добри условия

„Искаме да работим при по-добри условия. След промяната в собствеността на „Акта Медика“ през 2014 г. там всичко сякаш върви надолу“, сподели за „Севлиево онлайн“ управителят на „Акта Мед“ д-р Огнян Пешков. Според него промяната не само няма да се отрази негативно на пациентите, но ще им осигури достъп до комплексна медицинска помощ, тъй като на едно място ще бъдат личния им лекар, лекари специалисти и ако се наложи болнично заведение или Спешна помощ.

Всички кабинети в бившата поликлиника са със сменена дограма, в момента се ремонтират тези, в които ще заработят джипитата на "Акта Мед"

Възможност за диагностика и изследвания

Близостта на доболнична и болнична помощ и по-добрите условия за работа не са единственото, което привлича джипитата на „Акта Мед“ да изберат ново място за работата си. Според тях промяната би могла да бъде предимно от полза за пациентите, най-вече по отношение на диагностиката, тъй като „Медицински център 1“ разполага със съвременна апаратура за диагностика и изследвания.

През последните години ръководството на центъра е инвестирало в съвременна клинична лаборатория, която извършва и хормонални изследвания, които другаде се изпращат в близки градове. Нов е и рентгеновият апарат, в който Община Севлиево инвестира над 30 хил. лв. и който дава възможност за прецизно изследване. „Медицински център 1“ разполага с холтер, който проследява работата на сърцето 24 часа, с ехокардиограф за извършване на кардиографии, скенер и съвременни ехографски апарати.

Рентгеновия апарат на "Медицински център - 1" е нов и съвременен

Неотложна помощ 

Удобствата от събирането на едно място на общопрактикуващи лекари и специалисти не спират дотук. От години в сградата на поликлиниката има денонощен кабинет за неотложна помощ, на който пациентите могат да разчитат дори когато личният им лекар не е на разположение. При желание от страна на пациентите те могат да ползват и специализиран автомобил за превоз от дома им до лекар.

„Акта Мед“ е групова практика, в която работят д-р Огнян Пешков, д-р Христофор Дарданов, д-р Димитър Николов, д-р Светослава Манджукова, д-р Мария Цветкова, д-р Мая Тодорова и д-р Генко Илиев. Обслужват 14 500 пациенти, което е почти половината от населението на община Севлиево. „Вярваме, че нашите пациенти ще оценят промяната“, смята д-р Пешков.

Модерна и функционална поликлиника

Амбицията ни е да превърнем сградата на поликлиниката в модерна и функционална. Затова инвестираме в цялостен ремонт. Ремонтираме не само кабинетите, в които ще заработят колегите от „Акта Мед“, но и кабинетите на втория етаж, в източното крило, където работят останалите общопрактикуващи лекари“, обяснява управителят на „Медицински център 1“ д-р Младен Пенчев, който като домакин се е заел да промени условията в поликлиниката. Затова и средствата за ремонта са собствени, на медицинския център, за работата не е наеман външен изпълнител, а се разчита на работниците по подддръжката в центъра. Първите ремонтирани кабинети вече са обзаведени и видът им сочи, че много скоро желанието за по-добри условия в сградата ще бъде факт.

„Убеден съм, че лекарите, общопрактикуващи, специалисти и колегите от болничната помощ, нямаме бъдеще разделени. Затова пристъпихме към идеята да се обединим и вярвам, че нашите пациенти ще усетят грижата за тях“, убеден е д-р Пенчев.

автор: Емилия Димитрова

 

 

 

Грипът се разраства, разпуснаха учениците на ПМГ в Габрово
Здраве
Д-р Димитър Диков - преглежда на 24 януари в Севлиево
Здраве
На 5 февруари - д-р Сиромахова в "Медицински център 1"
Здраве
Едва 2% от севлиевци са сменили личния си лекар през декември
Здраве
Общинската болница ще връща 120 хил. лв., получени без основание
Здраве
Близки на 36-годишна жена са дали съгласие за трансплантация на органите й
Здраве
Записват за прегледи при д-р Пейо Мишев за 24 януари 2020 г.
Здраве
Д-р Явор Малинов работи в Севлиево на 14 февруари 2020 г.
Здраве
Грипна епидемия в две общини от днес, други две са пред епидемия
Здраве
Грипна епидемия за област Габрово от 25 януари
Здраве
На 28 февруари д-р Пейо Мишев ще има прегледи в Севлиево
Здраве
Д-р Германова закрива практиката си на общопрактикуващ лекар
Здраве
„Идеал Стандарт – Видима“: Севлиево „да бие габровци по бебета“
Здраве
Ваксината срещу варицела става препоръчителна от тази година
Здраве
До дни първата вендинг машина за лекарства ще "продава" в Севлиево
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, ще преглежда на две дати през февруари
Здраве