Джудистите оставиха купа "Севлиево" в Севлиево

Повече от двеста състезатели от България, Румъния и Украйна влязоха в битка за медали на провелия се миналата седмица в Севлиево международен турнир по джудо за купа "Севлиево“. Домакините, клуб по джудо „Раковски“ в Севлиево, освен гостоприемство, показаха и изключителна физическа подготовка и завоюваха 5 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала в различните възрасти и категории и станаха първи в отборното класиране.

При най-малките, родени 2011 и след това, златен медал за Зоя Самотрясова и Матвей Ивах. Иво Тодоров и Божидар Аспарухов станаха трети, а Кирил-Константи Сърбенов и Християн Борисов останаха извън призьорите, но оставиха прекрасни впечетления  като за първо състезание.

В групата на родените 2009-2010 Мелиса Халил отново показа класа и стъпи най-високо на стълбичката на победителите, Николай Дамянов и Борис Деянов станаха втори. Матвей Ивах игра и при по-големите и завоюва бронзов медал. Борис Чокоев и Красен Генов също показаха характер, но не успяха да се наредят сред медалистите.

При родените 2007-2008 Николай Дамянов, Мартин Петров и Аслан Станев се класираха втори, Борис Чокоев, Тихомир Минков, Илхан Халил и Десислав Йончев – трети.

Цанко Станев стана златен медалист при родените през 2004-2005-2006 г. Със злато се окичи и Лъчезар Цачев. Недялко Дамянов, Илхан Халил, Марко Марев и Преслава Данева завоюваха сребърни медали, бронзови Хана Халил, Елина Генова и Ники Донев. Състезанието освен спортна битка, бе и силно емоционално, тъй като на него присъстваха заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор Досьо Досев, - петкратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев, бившият състезател, а понастоящем председател на клуба по самбо и джудо и негов основен спонсор Момчил Кънев, генералният секретар на Българска федерация по джудо Христо Маев, спортният директор на федерацията Спаска Илиева и бившия и дългогодишен председател на севлиевския клуб Цоньо Събев. Кметът на Севлиево, който откри турнира, бе удостоен заедно с Досьо Досев, Марко Косев и Момчил Кънев с плакет на Спортен клуб "Раковски".

Десетки фирми помогнаха финансово за провеждането на турнира, а от клуба благодарят на своите бивши състезатели, помогнали с организацията на международното състезание, но и на родителите на днешните състезатели, включили се в подготовката на турнира.

„Без този екип това събитие нямаше да изглежда по този перфектен начин“, сподели треньорът Евгени Генов. .

Записват за участие в изкачването стъпалата към вр. Шипка
Спорт
Имаме медалисти в два турнира по джудо
Спорт
Японски инструктори ще тренират каратисти от Севлиево
Спорт
Най-добрите по петак и дартс отново са от Севлиево
Спорт
Киро Скалата на кръстоносен поход срещу мързела и чичковизма
Спорт
Косара Ботева е сред най-добрите ултра-триатлонистки
Спорт
Николай Василев замина на подготовка с националите по Таекуон-до
Спорт
Осем медала от "Топалов оупън" за севлиевското джудо
Спорт
Седем състезатели донесоха седем медала от турнир по джудо за деца
Спорт
Гергана Иванова - едно от златните момичета на българския баскетбол
Спорт
Седем медала за каратеките от Севлиево след Румъния оупън
Спорт
Кента Мори и Масаюки Такешима проведоха лагер в Севлиево
Спорт
Гергана Иванова - играч на вечерта в мач на България срещу Турция
Спорт
Три златни медала за Севлиево от най-стария турнир по джудо за деца
Спорт
Стефанка Стефанова, на 78 г., отново е шампион по плуване
Спорт
Отборът по таекуон-до се завърна от Македония с 19 медала
Спорт