Джудистите оставиха купа "Севлиево" в Севлиево

Повече от двеста състезатели от България, Румъния и Украйна влязоха в битка за медали на провелия се миналата седмица в Севлиево международен турнир по джудо за купа "Севлиево“. Домакините, клуб по джудо „Раковски“ в Севлиево, освен гостоприемство, показаха и изключителна физическа подготовка и завоюваха 5 златни, 8 сребърни и 8 бронзови медала в различните възрасти и категории и станаха първи в отборното класиране.

При най-малките, родени 2011 и след това, златен медал за Зоя Самотрясова и Матвей Ивах. Иво Тодоров и Божидар Аспарухов станаха трети, а Кирил-Константи Сърбенов и Християн Борисов останаха извън призьорите, но оставиха прекрасни впечетления  като за първо състезание.

В групата на родените 2009-2010 Мелиса Халил отново показа класа и стъпи най-високо на стълбичката на победителите, Николай Дамянов и Борис Деянов станаха втори. Матвей Ивах игра и при по-големите и завоюва бронзов медал. Борис Чокоев и Красен Генов също показаха характер, но не успяха да се наредят сред медалистите.

При родените 2007-2008 Николай Дамянов, Мартин Петров и Аслан Станев се класираха втори, Борис Чокоев, Тихомир Минков, Илхан Халил и Десислав Йончев – трети.

Цанко Станев стана златен медалист при родените през 2004-2005-2006 г. Със злато се окичи и Лъчезар Цачев. Недялко Дамянов, Илхан Халил, Марко Марев и Преслава Данева завоюваха сребърни медали, бронзови Хана Халил, Елина Генова и Ники Донев. Състезанието освен спортна битка, бе и силно емоционално, тъй като на него присъстваха заслужилият майстор на спорта и заслужил треньор Досьо Досев, - петкратният световен шампион по бойно самбо Марко Косев, бившият състезател, а понастоящем председател на клуба по самбо и джудо и негов основен спонсор Момчил Кънев, генералният секретар на Българска федерация по джудо Христо Маев, спортният директор на федерацията Спаска Илиева и бившия и дългогодишен председател на севлиевския клуб Цоньо Събев. Кметът на Севлиево, който откри турнира, бе удостоен заедно с Досьо Досев, Марко Косев и Момчил Кънев с плакет на Спортен клуб "Раковски".

Десетки фирми помогнаха финансово за провеждането на турнира, а от клуба благодарят на своите бивши състезатели, помогнали с организацията на международното състезание, но и на родителите на днешните състезатели, включили се в подготовката на турнира.

„Без този екип това събитие нямаше да изглежда по този перфектен начин“, сподели треньорът Евгени Генов. .

Традиционният стрийтбол турнир на Ротари клуб ще се проведе на 9 ноември
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Евгени Генов стана световен шампион по самбо за майстори ветерани
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Злато за Теодора Георгиева от международния турнир "Руси Русев"
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Ученици от региона мериха сили в стрийтбол турнир
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Успешни стартове за плувците в международния турнир „Замората“
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт