Един депутат и един зам.-кмет се отзоваха на покана от Баева

Народният представител Кирил Добрев и заместник кметът на община Дряново Деница Вачкова единствени са се отзовали на поканата за среща с областния управител Иванка Баева. Срещата е планирана като работна и на нея, според прессъобщение от областната администрация, е трябвало да се обсъдят проблемите на общините от региона и приоритетите пред местните власти. От прессъобщението става ясно, че за срещата са имали покани четиримата народни представители, избрани в 44-ия парламент и кметовете на четирите общини. 

„Без значение кой депутат от коя политическа сила е, щом е избран от нашия регион, считам че трябва заедно да работим за област Габрово. Местна, регионална и държавна власт трябва да си сътрудничат, за да има реални резултати за хората“ – е заявила Баева. По време на срещата са коментирани въпроси свързани със завършването на проекта за тунел под връх Шипка, водоснабдяването на община Севлиево, затлачени речни корита, искания към Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане, въпроси в сферата на туризма и образованието. „Поканата към местната власт беше, за да може самите кметове да изложат пред всички депутати свои проблеми, за които заедно да потърсят решение.“ – обяснява още Баева.

На срещата Кирил Добрев е споделил своя стара идея - в областния център да бъде изградена платформа с макети на туристическите забележителности от цялата област. Добрев е заявил още, че туризмът в региона трябва да бъде обща кауза на народните представители. Със зам-кмета на Дряново депутатът е разговарял по въпроси на инфраструктурата и е апелирал и за слагане на т.нар. легнал полицай на пешеходната пътека пред селището за слепи хора на главен път Габрово – Велико Търново в района на Дряново. А по казуса с водоснабдяването на Севлиево депутатът е изразил увереност, че ще бъде направено необходимото за облекчаване на ситуацията.

ОИК проверява сигнал за несъвместимост за съветника Трифон Трифон
Политика
Председателят на Общинския съвет в Дряново е отстранен от длъжност
Политика
Боян Ботев: „Сгреших. Понасям отговорността за това“
Политика
Още един общински съветник е в несъвместимост и конфликт
Политика
Съдът отмени решението за прекратяване пълномощията на Трифон Трифонов
Политика
Над половин милион лева в пари и имоти декларира общински съветник в Севлиево
Политика
Какво не четем в доклада на КПКОНПИ, пита Кристина Сидорова
Политика
ОИК е сезирана за правомощията на Трифон Трифонов като съветник
Политика
Станимир Стойчев поема БСП в Севлиево или каквото е останало от нея
Политика
Димитър Тонев влиза в Общинския съвет на мястото на Боян Ботев
Политика
ОИК прекрати пълномощията на Трифон Трифонов от ГЕРБ
Политика
Прекратиха пълномощията на Боян Ботев като общински съветник
Политика
С едно извънредно заседание, общинските съветници получиха пълни заплати
Политика
Без изненади бе приет бюджет 2020 на Севлиево
Политика
Кирил Ананиев става министър на финансите и още рокади в кабинета
Политика
ОИК няма да обжалва съдебното решение по казуса Трифон Трифонов
Политика