Една емблема на Севлиево - Костадин Костадинов, загуби битката с Ковид

Костадин Костадинов - създателят на "Хелиос "АД, два мандата председател на сдружение "Севлиево 21 век" (2009-2013 г.), дълги години члена на Управителния съвет на бизнес сдружението, член на Ротари клуб Севлиево, организатор на първия и засега единствен частен пленер за изобразително изкуство в Севлиево, благодетел за стотици севлиевци, днес загуби битката с Ковид-19. 

"Винаги съм бил социален човек. Това ме приближава до хората. Когато мога, помагам", каза в интервю за "Севлиево онлайн" Костадинов през 2015 г. по повод 25 години от създаването на "Хелиос". 

Познавам Костадин Костадинов от години. Затова не се притеснявам да го сложа сред личностите, които бележат облика на съвременно Севлиево. Някак не мога да прехвърля годините назад, без по някакъв начин Костадинов да присъства в обществения облик на града ни. Давам си сметка за това обаче буквално след като започнах да пиша редовете по-долу. А че в ежедневието пропускаме значимостта на някои от хората, без които нищо нямаше да е същото, е по-скоро въплъщение на библейската мъдрост, че никой не е пророк в собствената си страна.

На въпрос какво е чувството да помага толкова щедро на толкова много хора каза: "На изключително удовлетворение. Не го правя за благодарност. Но ако прочета, че някой е постигнал нещо и знам, че е станало и с моята помощ, много се вълнувам. Виж, аз не съм човек, който може да остане безразличен пред нуждите на останалите. Искам да помогна на града, искам да съм полезен на спортните клубове, искам децата, които се занимават с изкуство, да пътуват. Не мога на всички да помогна, но се старая. На децата обаче винаги помагам". 

Почетният знак на Координационния съвет на организациите на руските сънародници в България (КСОРС) „За особен принос в развитието и укрепването на руско-българските отношения и активно съдействие за дейността на руските сънародници в България“ получи Костадин Костадинов- събственик на севлиевското дружество "Хелиос" АД. 

Костадин Костадинов искаше "като се обърна назад да виждам съградено, а не разруха. Искам да мога да продължа да вярвам в хората. И да ги виждам щастливи". 

Искрени съболезнования на семейството, приятелите и колегите на Костадин Костадинов. Един изключително добър и всеотдаен човек, който ще продължи да живее в сърцата на хиляди. И в историята на Севлиево. 

Поклон, приятелю! Светъл път към звездите! 

 

Удължава се срокът на валидност на шофьорските книжки
Общество
Проект от 1,5 млн. лв. за несбъдналото се електронно гласуване
Общество
„Героите и свободата“ - на 3 март в Националния музей на образованието
Общество
Прикриват истината за ареста и насилието над журналиста Димитър Кенаров
Общество
Честит национален празник на България!
Общество
Хиляди килограми и литри пестициди иззеха от площадка в Севлиево
Общество
Близо 1 млн. лв. за работа по проекти са получили чиновници в област Габрово
Общество
Най-дългата мартеница тази година е изложена в "Дандолови къщи"
Общество
Над 2 млн. лв. на боклука, за да заблудим Европа, че ни е грижа за отпадъците
Общество
Удариха първа копка на водопровода към най-безводните севлиевски села
Общество
Община Габрово отменя църковно - военния ритуал на връх Шипка
Общество
В Севлиево общински служители също са получили пари по „Патронажна грижа...“
Общество
Исторически музей Севлиево отбелязва 170 г. от рождението на Йонко Карагьозов
Общество
Български проекти са отличени с Наградата за европейски гражданин за 2020 г.
Общество
Мартеници за медиците от Спешна помощ
Общество
Месец преди изборите от ГЕРБ обещаха, че ще построят язовир "Мокра Бяла"
Общество