Търсене

Една много лична изложба представя фотоклуб „Севлиево“

Една много лична изложба представя фотоклуб „Севлиево“

„Портрети“ се нарича изложбата на севлиевския фотоклуб, която неговият председател Минчо Тодоров откри снощи в Бялата галерия на Читалището. „Портретът е нещо лично, показва отношението на автора към лицето пред обектива, затова се изисква подход, но и умения“, каза Минчо Тодоров, представяйки колегите си – автори в изложбата: Антоанета Обретенова, Дарина Иванова, Петя Пастухова, Илко Илев, Христо Христов и Стефан Стефанов.

Изображение - 1439

И наистина, гледайки фотографиите, спираш да мислиш, че това са снимки и ги възприемаш като художествена творба – наситена с цветове, с лично присъствие, със специалното общуване на фотографа и лицето, което снима. А най-впечатляващо е усещането за движение.

Изображение - 1440

Изображение - 1441

Изображение - 1442

Това е поредна изложба на фотоклуб „Севлиево“, с която фотографите показват, че снимката може да „счупи“ обикновеното възприемане на света и да насити изображението с емоция, която всеки от зрителите намира сам – при някои е възторг, при други носталгия, при трети вглъбение. Но у всички остава удовлетворението от видяното и досега с майсторството на авторите.

Изображение - 1443

На добър час на изложбата, очакваме следващите!

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.