Търсене

Екипът на "Продължаваме промяната" спря в Севлиево

Екипът на

Кирил Петков с Яна Балникова и Богомил Петков в Севлиево, снимка: архив "Севлиево онлайн"

Парламентарни избори на 14 ноември 2021 г. 

Водачът на листата на "Продължаваме промяната" Яна Балникова, вторият в листата - Богомил Петков и четвъртата - Надежда Кацарска (Петков и Кацарска са от Севлиево, б.р.) днес бяха представени на избирателите от Севлиево лично от Кирил Петков и Асен Василев - лицата на "Продължаваме промяната". 

"Имате голям късмет точно Яна Балникова да е водач на листата в Габрово. Аз ако бях на ваше място с удоволствие бих гласувал за нея", каза при представянето на Балникова Кирил Петков. И сподели как Яна Балникова, която беше в екипа му като служебен министър, не се е съгласила лесно да води листа и изобщо да влиза в политиката. "Свестните хора не искат да влизат в политиката", каза Петков, но разказа как "Яна мисли два дни, накрая ми се обади и каза: Не мога да те оставя, скачам с теб".     

Изображение - 9883

Асен Василев сред избирателите от Севлиево          

Тук сме, за да ви чуем 

Екипът на "Продължаваме промяната" се срещна със севлиевци на обед, а срещата беше на открито. "Питайте за всичко, което ви вълнува. Затова сме тук, за да ви чуем. Много ни е важно да чуваме проблемите от град на град", обърна се към дошлите Кирил Петков. 

Околовръстния път на Севлиево и тунела под Шипка

Изображение - 9884 Мислено ли е за околовръстен път на Севлиево, защото със строежа на бъдещия тунел под Шипка и току-що завършения околовръстен път на Габрово, целия трафик към Южна България ще минава през Севлиево, попита гражданин. Връзката с автомагистрала "Хемус" трябва да мине край Севлиево, иначе инвестицията с тунела няма никакъв смисъл, отговори Кирил Петков. Ако целия трафик към тунела се забие във вашия град, това е огромна щета, категоричен бе той. Според него е трудно за обяснение защо тунелът все още не е готов, при положение, че инвестицията е около 200 млн. лв., а по негови и на екипа му изчисления около 8 млд. лв. държавни пари се губят на година. "Това са около 12 тунела на година от кражби", отсече Петков и подчерта, че околовръстния път на Севлиево задължително трябва да се прави едновременно с тунела, а не да се работи на парче, отсечка по отсечка.  

На снимката: Яна Балникова и Кирил Петков в центъра на Севлиево

Инвестиции в региона

Привличането на инвестиции в региона е цел номер едно за Яна Балникова. Но и това минава през тунела под вр. Шипка, смята Балникова. Убедена е, че нови инвеститори биха задържали работната ръка тук, вместо хората да търсят препитание в други, обикновено по-големи градове. Водачът на листата за Габрово е категорична, че трябва да се работи за разпределяне на инвестициите във всички райони на страната, за да няма разделение между тях и сериозни различия в стандарта на живот на жителите им. 

Изображение - 9885

Водачът на листата в избирателен район Габрово Яна Балникова с втория в листата Богомил Петков

Структури по места

Кирил Петков е оптимист за изграждането на структури по места на "Продължаваме промяната". Категоричен е, че това е следващата стъпка, която върви с пълна прозрачност за местното управление и най-вече при разходването на местните бюджети, възлагането на обществените поръчки, и избирането на изпълнителите на големите инфраструктурни обекти.

По време на срещата отново бе повдигнат трийсетгодишния въпрос с безводието в Севлиево, а Богомил Петков подчерта, че това за него е кауза. "Имам решение, казах още преди две години, че знам как да се реши въпроса и продължавам да работя за това", каза той. 

Текстът се публикува съгласно договор

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.