Търсене

Електротехниците на ПГМЕТ пак са на първите места в националния конкурс по наука, техника и технологии

Електротехниците на ПГМЕТ пак са на първите места в националния конкурс по наука, техника и технологии

Тихомир Минков и Ивелин Иванов с ръководителя си инж. Дияна Николова

От 16 до 29 юни 2022 г. Кранево бе домакин на Националния конкурс за наука, техники и технологии за ученици от 8 до 12 клас. С две първи места се завърнаха участниците от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево.

С първо място в категория „Енергийна ефективност“ бе отличен проектът на Тихомир Минков и Ивелин Иванов „Енергиен трезор“. В категория „Електронни прибори, устройства и комуникационни средства“ проектът на Георги Христов, Иван Иванов, Ивайло Стоянов и Здравко Здравков „ГИЗИ – за зелени градове“ също бе класиран на първо място.

Изображение - 10971Георги Христов, Иван Иванов, Ивайло Стоянов и Здравко Здравков  

Конкурсът се организира със съдействието на Националния дворец на децата и Министерството на образованието и науката. Отличените проекти са разработени под ръководството на инж. Дияна Николова. Под нейно ръководство са разработени и доклади в областта на екологията и енергийната ефективност.

Малките електротехници впечатлиха журито със своята мотивираност, компетентни отговори и изработката на макетите, за което домакините изказаха своите поздравления и отправиха покана към севлиевската група за бъдещи участия в предстоящи технически конференции и конкурси.

Заслужилите участници получиха дипломи и награди от спонсорите на състезанието.

 

  • TАГОВЕ:
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.