Емил Тотев и Станимира Стойчева получиха стипендията на Георги Конов

Емил Тотев и Станимира Стойчева са тазгодишните носители на ежегодната стипендия, която Георги Конов - бивш възпитаник на СУ "Васил Левски" връчва за осма поредна година.

Станимира получи стипендията в размер на 500 лв. за проекта си "Кабинет по химия - лаборатория на бъдещето". "През годините на твоето обучение ти си доказала, че когато човек иска да постигне нещо, той трябва да се труди упорито, да отделя от свободното си време за развитие на своите интереси, познания и компетентност. Нека това, което си научила от семейството си, от твоите учители и от твоето училище СУ "Васил Левски", ти помага в твоето успешно израстване", написа Георги Конов до Станимира Стойчева. Посланието му прочете директорът Тома Томев, който изрази съжалението си, че отново ще връчи стипендиите на техните носители, но и надеждата, че догодина г-н Конов ще връчи отличията си лично. 

Емил Тотев е тазгодишният носител на първа стипендия от 1000 лв. за идеята му за дизайн конференция. "Предстоят ти нови предизвикателства и ти трябва да докажеш своите възможности. Вярвай в себе си и върви успешно напред! Успешен старт в живота", е част от посланието на Георги Конов до Емил Тотев. 

Стипендията на Георги Конов се връчва в СУ "Васил Левски" от 2010 година. Първият й носител е Даниел Мичев. Първоначално стипендията бе една и се връчваше на изявени ученици с цел да подпомогне кандидатстването им в университет. Носители на стипендията от времето, когато бе единствена, са Мирян Костадинов, Валентин Минков, Сезен Ходжа и Мирелла Данкова. 

От 2015 година Георги Конов връчва две стипендии - малка в размер на 500 лв. и голяма - в размер на 1000 лв. Нейни носители тогава станаха Сабина Пенчева и Калоян Димитров, а миналата година Надежда Василева и Маринела Белоева. 

Георги Конов е ученик на СУ "Васил Левски". Завършва с отличие през 2003 година, след това продължава образованието си в Американския университет в Благоевград. Работи в сферата на финансите за компания - световен лидер в тази област.

851 завършват 7 клас тази година в областта, 296 са в Севлиево
Образование
Започва кандидат-гимназиалната кампания, какво предстои
Образование
В гимназия "Ген. Иван Бъчваров" изпратиха випуск 2020
Образование
Габрово е на четвърто място в страната по успех на матурата по БЕЛ
Образование
Стилиян Илиев получи наградата на бизнес сдружение "Севлиево 21 век"
Образование
Драгомир Денчев - лауреат националната олимпиада по техническо чертане
Образование
Производството на мляко и млечни продукти е традиционен занаят
Образование
Абитуриентските балове в Севлиево ще бъдат на 27 и 28 юни
Образование
Заедно по време на изолация – един проект на клуб „New Lab“
Образование
Детските градини отвориха с половината от записаните деца
Образование
Майстор в кухнята, но и на бара - възможно е с ПГТ "Пенчо Семов" в Габрово
Образование
От името на Община Севлиево абитуриенти получиха почетни отличия
Образование
"Техник на транспортна техника" - перспективи в ПГТ в с. Градница
Образование
Когато хлябът излиза изпод ръцете ти, ставаш голям поне колкото него
Образование
Седмокласниците на ПМГ в Габрово с най-висок успех на външното оценяване
Образование
ПГТМ в с. Градница обявява прием за професия "Машинен техник"
Образование