Търсене

Емилия Неделчева спечели конкурса за директор на ОУ "Стефан Пешев", Наталия Иванова - на гимназия "Марин Попов"

Емилия Димитрова
Кога големите ученици се връщат в клас, ето какво отговориха от

Емилия Неделчева спечели конкурса за директор на Основно училище "Стефан Пешев" в Севлиево, обявиха от Регионалното управление по образованието. За другата обявена вакантна директорска длъжност - в Професионална гимназия "Марин Попов" конкурсът е спечелен от Наталия Иванова.

Двете преминаха пред конкурс в два етапа - решаване на писмен тест и събеседване, което според предварителната обява за конкурса, включва решаване на казуси и защита на концепция за ръководене на съответното училище. 

Двете нови директорки всъщност имат дългогодишен опит в класната стая, но и като ръководители в системата на образованието. Преди да станат директори и двете са били заместник-директори в училищата, които вече ръководят, а допреди назначението си като директор Емилия Неделчева беше временно изпълняващ длъжността. 

За шест училища в габровска област бяха обявени конкурси за директор. За три от тях нямаше кандидати и конкурсите бяха стопирани. Третото училище, което има постоянен директор е Средно училище "Райчо Каролев" в Габрово.  

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.