Търсене

Емоция, елегантност и финес показаха пианистите от Школата по пиано

Десислава Димитрова - организатор в НЧ "Развитие-1870"
Емоция, елегантност и финес показаха пианистите от Школата по пиано

Обща снимка преди лятната ваканция и след успешния концерт, снимка: НЧ "Развитие-1870"

Емоция, елегантност и финес са думите, описващи атмосферата на годишния концерт на Школата по пиано при НЧ „Развитие-1870”. Една продукция, в последния ден на юни, с която децата, обучавани от преподавателя Иглика Грънчарова-Станчева показаха наученото и напредък в развитието си като изпълнители.

Водещ на концерта в Камерната зала на Дома на културата „Мара Белчева” бе талантливата пианистка Силвия Петкова. В програмата прозвучаха произведения от композиторите Йохан Себастиан Бах, Моцарт, Бетховен, Фердинанд Баер, Бургмюлер, Чайковски, Парашкев Хаджиев, Михаил Ортега, Юрума.

С огромно вълнение и трепет на пианото свириха Елиза Халил, Лео Георгиев, Елиза Ганева, Карла Джийн, Катя Хинова, Павел Петров, Огнян Ганев, Калин Ирманов, Тодор Хинов, Елина Илковска, Борис Ганев, Самуил Ганев, Александра Тотева, Роксана Митева, Лъчезар Иванов, Силвия Петкова. Най-малките пианисти, които направиха своите първи стъпки в клавирното изкуство, представиха леки, детски пиеси. По-големите показаха голям напредък в развитието си като изпълнители с все по-увереното си присъствие на сцената и с интерпретацията си на музикалните творби. Децата свириха много емоционално и заслужиха аплодисментите на родители, близки, учители, приятели и почитатели на музиката.

На добър час на малките пианисти по трудния и красив път на музиката с пожелание за здраве, успехи, концертни изяви и много обич от публиката! Благодарност на всеотдайния преподавател Иглика Грънчарова-Станчева за високия професионализъм и принос в музикалното обучение и възпитание на севлиевските таланти.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022