Търсене

Ердоан Узунов е назначен за заместник-кмет на Община Севлиево

Емилия Димитрова
Ердоан Узунов е назначен за заместник-кмет на Община Севлиево

Областният председател на ДПС за Габрово Ердоан Узунов е назначен за заместник-кмет на Севлиево, съобщиха по-рано днес от общинската администрация чрез фейсбук страницата на институцията. 

Узунов поема ресора “Обществен ред и сигурност”, на който до края на миналата година беше Ахмед Мехмедов, също активист на ДПС. Според съобщението Мехмедов продължава работа в Общината, но като главен експерт “Международно сътрудничество”.

Според публикуваното съобщение "след два мандата като председател на ресорната комисия “Сигурност, обществен ред и организация на движението” и един мандат председател на комисия “Териториално и селищно устройство”, Узунов е сред най-опитните в тази сфера". Не става ясно в коя от двете сфери новият заместник-кметима по-голям опит - на обществения ред или тeриториално-селищното устройство. 

В съобщението за назначението на доскорошния фотограф е посочено, че "има афинитет към фотографията", както и че владее три езика, без да се уточнява кои. Пак там се казва, че новият заместник-кмет е "с принос за спасяването на общинската болница", но не се посочва какъв е приносът му, още повече, че за общинската болница в Севлиево никога не се е говорило, че има нужда от спасяване, а точно обратното. 

Ердоан Узунов е и с две специалности от Националния военен университет "Васил Левски" във Велико Търново, се посочва в съобщението за неговото назначение. 

Какво се знае за Ердоан Узунов извън информацията, публикувана от Община Севлиево. Той се занимава с фотография от зората на демокрацията. Собственик е на първата фотографска къща в Севлиево. Севлиевци го познават като видеооператор на семейни празници и фотограф. В политиката влезе изненадващо и след като д-р Юсеин Юсеинов се оттегли от активна работа в местните структури на ДПС. 

Като общински съветник Ердоан Узунов никога не е бил опозиция, а точно обратното - малкото му изказвания в пленарна зала са сервилни и в угода на управляващите, на които ДПС винаги е била патерица, без значение кой е на власт в Севлиево. 

Като близък до управлящите Узунов пътува зад граница, представяйки Община Севлиево. През 2017 г. заедно с Тодор Ганчев, Ердоан Узунов, Явор Памукчиев и Христофор Лалев са четиримата общински съветници, които представят Севлиево в побратимения ни полски град Легионово. За това посещение информация се появи само във фейсбук, но след публикация в "Севлиево онлайн" тя изчезна. Вероятно причината е, че снимките, качени в социалната мрежа, показваха по-скоро група екскурзианти, а не представители на Община Севлиево на официално посещение. 

Изображение - 13085Севлиевски общински съветници на официално посещение в Полша, Узунов е в средата, седнал на парапет, снимка: фейсбук  

В по-ново време Узунов и Явор Памукчиев придружиха кмета Иван Иванов и до Китай, провинция Фошан, град Нан Хай, с когото Севлиево подписа три меморандума за побратимяване, но все още от братските отношения няма видим резултат. 

Узунов е близък и с Али Алиев - шеф на Общинския инпспекторат в Севлиево, станал известен с множество нарушения на Закона за горите в качеството му на лесовъд с частна практика. Двамата често могат да се видят заедно в града, особено по избори, а с новото си назначение Ердоан Узунов става шеф на Алиев. 

 

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.