Евгени Генов е световен шампион в самбо, Емил Асенов - вицесветовен

Евгени Генов е новият световен шампион по самбо в категория 62 кг. и възрастова група 35-39 години от провелото се на 21 и 22 октомври в Солун световно първенство за майстори-ветерани. Във втория ден от надпреварата Генов, който е европейски и вицесветовен шампион за мъже, постигна убедителни победи над представител от Украйна и състезател от Русия и придоби правото да играе финал в своята категория. В рамките на една минута той постигна победа над представителя от Франция, който е световен шампион за миналата 2016 г. С тази победа Генов се изкачи на най-високото стъпало на почетната стълбичка, за да изслуша българския химн в своя чест. Нашият състезател бе награден лично от генерал Асламбек Ахмедович Аслаханов - съветник на Владимир Путин. 

На първенството в Солун севлиевския клуб по самбо и джудо "Раковски" бе представен от двама състезатели, които бяха включени в националния отбор на България. Във възрастова граница 50-54 г. Емил Асенов спечели вицесветовна титла в категория до 90 кг., след като в оспорвана финална схватка отстъпи на представителя от Украйна. Немаловажен е факта, че нашия представител изигра цялото състезание с тежка травма /разкъсана ставна капсула на фаланга на ръката/ и въпреки това постигна невероятни победи над представител от Франция и след това над състезател от Литва. 

С тези постижения СК по самбо и джудо "Раковски" за пореден път доказа, че е от водещите в страната, както че е с най-дълготрайна история в град Севлиево - един заслужил треньор, няколко заслужили майстори на спорта, десетки майстори на спорта. 

В шампионата на планенана в Гърция взеха участие 300 състезатели от 21 страни.

Ръководството на клуба и участниците в първенството изказват благодарност на двата завода на "Идеал-Стандарт -Видима"АД в Севлиево и лично на Валентин Ганев и Ярослав Дончев, на "Дженерали застраховане" АД, на Момчил Кънев - управител на "Никипласт-М" АД и "Нектар" АД в лицето на Пламен Дочев. Поднасяме своята благодарност на всички деца от клуба и стари състезатели, които бяха съпричастни в подготовката на нашите състезатели и помогнаха за реализирането на тези резултати, написаха от клуба до Севлиево онлайн

Петър Петров излезе на пистата във Франция с комоцио
Спорт
Отварят залите за спортуващи, но само за тренировки, без публика
Спорт
Зали за тенис и бойни спортове правят в Габрово по "Красива България"
Спорт
Единайсет медала донесоха плувците от турнира „Водно конче“
Спорт
Мач по шахмат с живи фигури изиграха в СУ „Васил Левски“
Спорт
Хакан Халми остава състезател на МСК Севлиево и през 2020 г.
Спорт
Клубът по самбо и джудо стана отборен първенец в турнир в Елена
Спорт
Много емоции в сините коридори за водните ни спасители
Спорт
Сребро и бронз за Севлиево от международния турнир „Гладиатор“
Спорт
Тази вечер награждават най-добрите спортисти на 2019 година
Спорт
Стоичков показва Златната топка в Габрово на 17 декември
Спорт
Най-добрите в спорта през 2019 г. станаха "Спортист на годината"
Спорт
Сенсей Тотев: Здравето на децата ни отива в канала
Спорт
Шест медала спечелиха плувците ветерани
Спорт
Осемдесет плувци се включиха в областна надпревара
Спорт
Сребърен и бронзов медал завоюваха джудистите в Панагюрище
Спорт