Търсене

Евгени Генов спечели европейска титла в турнир за ветерани в Сараево

Евгени Генов спечели европейска титла в турнир за ветерани в Сараево

Евгени Генов, снимка: СК "Раковски"

От 5 до 8 юни в "Arena Hills" в Сараево се проведе Европейско първенство по джудо за ветерани. В надпреварата участваха 730 състезатели от 35 държави.
 
В първият ден Емил Асенов от клуба по самбо и джудо "Раковски" в Севлиево, във възрастова група от 55- 59 години и в категория 90 кг., загуби две срещи срещу представител на Франция и от състезател на  Великобритания.
 
Във втория състезателен ден участие взеха двама представители от Севлиево. Евгени Генов във възрастова от 45-49 години, в категория 60 кг., спечели европейската титла след четири схватки с победи над представители на Италия, Азербайджан, Испания и Франция.
 
Другият състезател от Севлиево, Атанас Ванев, във възрастова група от 40-44 години и в категория 73 кг., спечели срещи срещу противници от Молдова и Азербайджан и загуби две схватки срещу представители на Франция и Великобритания, като се нареди на седмо място.
 
Българският отбор участва със 7 състезатели и завоюва златен и два сребърни медала на Ивайло Попов - треньор на Варна и Георги Шишков от Панагюрище.
 
На 9 юни 2024 г. в Охрид се проведе международен турнир по джудо "Struga Open", в който участваха 550 състезатели, сред тях 15 състезатели от Севлиево. В първа възраст (за родени 2014 г. и по-малки) Георги Тодоров стана шампион в категория 30 кг.
 
Изображение - 13627Отборът на Севлиево, представил клуба и града на турнира в Охрид, снимка: СК "Раковски"  
 
Ето как се представиха останалите състезатели: за родените 2012-2013 г. първи места в своите категории завоюваха Константин Иванов и Йоан Иванчев. Иво Тодоров спечели сребърен медал, Аркан Сопотлиев стана трети в категория 55 кг., Кристиан Николов загуби битката за бронза и остана пети. Пето място и за Емил Ненчев, трето за Кристиана Колева. 
 
В групата на родените 2010-2011 г. Владимир Фукаров завърши надпреварата седми в категория 66 кг.
 
При родени 2007-2008-2009 г.: Николай Дамянов - 1-во място в кат. 55 кг.; Тодор Тодоров - 2-ро място в кат. 60 кг.; Недялко Дамянов - 3-то място в кат. 66 кг.; Здравко Димитров - 5-то място в кат. 66 кг.; Десислав Йончев -  3-то място в кат. 73 кг. и Мартин Петров - 5-то място в кат. 73 кг., след като загуби бронза.
 
От ръководството на клуба изказват огромна благодарност към Община Севлиево за отпуснатата финансова помощ, на Димо Стефанов за осигурения транспорт, както и на Калин Кънчев, Христо Христов и Николай Нанков, родители и съмишленици.
 
 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!