Търсене

Европейската комисия в България започва кампания срещу дезинформацията в партньорство с “Factcheck Bulgaria”

„Не се заблуждавайте! Дезинформацията не е друга гледна точка!” е посланието на кампанията
Европейската комисия в България започва кампания срещу дезинформацията в партньорство с “Factcheck Bulgaria”

„Не се заблуждавайте! Дезинформацията не е друга гледна точка!” - това е посланието на кампанията, която екипът на Европейската комисия в България започна в партньорство с FactCheck Bulgaria. В следващите сeдмици ще бъдат представени видеа на различни теми, които показват как работи дезинформацията.

През последните над две години живеем във времена на предизвикателства, които се превърнаха в тест за това как демократичните общества в ЕС се справят с фалшивите новини, които ни заливат ежедневно. Пандемията от COVID-19 и войната в Украйна поставиха пред изпитание не само способността ни да се справим със собствените си страхове, но и с масираните вълни от подвеждаща информация, които използват тревогите ни като благоприятна почва за разделение на обществото.

Затова днес е по-важно от всякога да можем да разпознаваме дезинформацията и да се стремим към медийна грамотност, която е от ключово значение за постигане на по-устойчива демокрация в ЕС. 

Поредицата започва с видеото „Как работи дезинформацията: „Геноцидът“ в Украйна“. 

 

Кампанията се реализира в контекста на „Българска коалиция срещу дезинформацията“ #BGvsDisinfo, която събира заедно представители на европейски и международни институции, български държавни ведомства, медии, проверители на факти и неправителствени организации, които обединяват усилия за противодействие на дезинформацията, която се разпространява в България.Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022