Физиотерапия и рехабилитация с апаратура от най-ново поколение

Физиотерапия и рехабилитация с апаратура от най-ново поколение се предлага в „Медицински център-1-Севлиево“.

От 2020 г кабинетът към здравното заведение вече има нова апаратура: за светлолечение – инфрачервени и видими лъчи със син и червен филтър, при заболяване на периферна нервна система и горни дихателни пътища, за импулсно магнитно поле, при заболяване на периферна нервна система, опорно-двигателен апарат, ревматични и гинекологични заболявания, за късовълнова терапия.

Наличен е и комбиниран апарат с нискочестотни и средночестотни обезболяващи токове, вакуумтерапия, терапевтичен ултразвук и електростимулации, който повлиява на възпалителните процеси на дихателната система - ринити, отити, синуити, хронични бронхити, бронхопневмония, гинекологични възпалителни заболявания, възпалителни заболявания на меките тъкани.

Кабинетът по физикална медицина и рехабилитация при „Медицински център-1-Севлиево” разполага с модерна материална база и апарати за лечение: апарат за магнитотерапия, за лечение с нискочестотен ток - електрофореза, апарат за електростимулации, апарат за лечение средночестотни токове /СЧТ/, апарат за ултразвук с терапевтично действие, апарат за инхалации. Това позволява прилагането на иновативни методики при лечение на травми и заболявания. Разнообразието от електропроцедури, съчетано с високия професионализъм на медицинските специалисти се стреми към максимален терапевтичен ефект, строго индивидуален за всеки пациент.

С използването на новите апарати се създаде възможност да се помогне на повече пациенти, които се нуждаят от лечение с физикални фактори и рехабилитация.

В „Медицински център-1-Севлиево” успешно се лекуват заболяване на централна и периферна нервна система, последствия от мозъчен инфаркт, плексит, неврит, увреждане на междупрешленни дискове на гръбначния стълб с радикулопатия, заболяване на опорно-двигателния апарат – навяхвания, изкълчване, състояние след фрактура /счупване/ на костите, артроскопски операции на коленни стави, сколиоза, коксартроза, гонартроза, ревматоиден артрит, болест на Бехтерев, артрози, заболяване на дихателната система – ринити, синуити, фарингити, хронични бронхити, състояние след бронхопневмония, възпалителни гинекологични заболявания в подостър и хроничен стадий.

В Севлиево ще преглежда д-р Пейо Мишев от УБ "Лозенец"
Здраве
Как ще гласуваме в условията на пандемия?
Здраве
Консултация с водещи дерматолог, неврохирург и ревматолог в МБАЛ „Св.Ив.Рилски“
Здраве
Ваксини в Севлиево ще се поставят и в неделя
Здраве
Ваксината на Pfizer/BioNTech ще бъде предложена на ангажираните с изборите
Здраве
На какво имаме право при зъболекар, който работи с НЗОК
Здраве
Пет са временните имунизационни пунктове в Севлиево
Здраве
Свободно работно място за лекар обяви МБАЛ „Св. Иван Рилски“- Габрово
Здраве
Д-р Димитър Диков ще преглежда в Севлиево на 26 март
Здраве
Ваксинират целодневно в събота и неделя, следобед през останалите дни
Здраве
От утре отваря "зеления коридор" в Медицински център-1
Здраве
Д-р Николай Цанов - кардиолог, започва прегледи в "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Диков - онкология, мамология и рентгенография, преглежда на 26 февруари
Здраве
В "Медицински център-1" започва масовата имунизация срещу Covid-19
Здраве
Кампания за даряване на кръвна плазма в „Идеал Стандарт – Видима“
Здраве
Мобилен екип за ваксиниране по домовете
Здраве