Търсене
След фолклорния спектакъл на Школата по народно пеене при Читалището

Данаил Лалев: Готов съм да хвърля ръкавицата на всеки министър на културата, който твърди, че в читалищата няма живот"

Десислава Димитрова
Данаил Лалев: Готов съм да хвърля ръкавицата на всеки министър на културата, който твърди, че в читалищата няма живот

„Готов съм да хвърля ръкавицата на всеки министър на културата, който твърди, че в читалищата няма живот", заяви в емоционално обръщение председателят на Читалище "Развитие-1870" Данаил Лалев в края на концерта на Школата по народно пеене с ръководител Цветина Маринова. Изпълненията и цялата концертна програма буквално извикаха сълзи от възторг сред публиката.

„Вие сте нашето богатство! Гордеем се, че под покрива на читалище „Развитие”, водени от любородната идея да съхранявате, популяризирате и обогатявате фолклорното песенно творчество, ковете историята на Школата по народно пеене. Благодарност и признание за професионализма и всеотдайността на един от специалните художествени ръководители в читалището и сърцат преподавател - Цветина Маринова. Желая Ви да съхраните любовта си към българския фолклор!”, развълнувано сподели Лалев

С концерта тържествено беше отбелязан краят на поредния художествено-творчески сезон. Тесен се оказа читалищният салон за севлиевската публика, почитател на народното песенно творчество.

Изображение - 10957  

Пъстра китка с песни от всички етнографски области изпълниха възпитаниците на преподавателката Цветина Маринова от вокална група „Шарени цветенца”. От българско, по-българско бе и представянето на „Хубава си моя, горо” и „Ясен месец веч изгрява”, под съпровода на гост-изпълнителите от Школата по китара и тамбура, с преподавател Цветан Радков. Ангелогласните славейчета сътвориха прекрасен и вълнуващ празник на българския фолклор. С неспирни и възторжени аплодисменти публиката възнагради участниците в концерта.

С подаръчен ваучер на стойност 200 лв. Данаил Лалев декларира подкрепа и партньорство за развитието на Школата по народно пеене. Благодарност бе изказана и на Борислав Йорданов, бивш председател на Читалището, подкрепил с дарение дейността на школата.

Концертът в края на художествено-творческия сезон бе предшестван от други две изяви на народни певци. Трогателните продукции на Школата се състояха в творческото пространство на галерия „Видима” и бяха изключително  сърдечни и емоционални. Навръх Еньовден талантите от вокална група „Шарени цветенца” участваха в събитието на открито пред Хаджистояното училище за празника на билките.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022