Търсене

Фотографите взеха под крило младите, редят изложба

Фотографите взеха под крило младите, редят изложба

Практически семинар за любители фотографи проведоха трима от фотографите на фотоклуба към читалище „Развитие-1870“ миналата седмица с доброволци от Младежки център Севлиево. Минчо Тодоров, Стефан Стефанов и Илко Илев обясниха на младите тънкостите на фотографската техника, вдигнаха завесата към тайните на качествената фотография и им разкриха същността на хубавата снимка. Интерес към семинара не липсваше, дори се оказа, че времето не е стигнало и за половината от въпросите, които любителите фотографи искаха да зададат.

Изображение - 1470 А за да стане ясно какво са научили, получиха и домашна работа. Всеки от тях трябваше да направи по три снимки в три различни категории – художествена фотография, портретна фотография и street /улична/ фотография. Днес снимките трябва да бъдат предадени в Младежкия център, а тримата фотографи, заедно с представители на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни ще има крайната дума по оценка на снимките. От всяка категория ще бъдат присъдени по три награди – по една първа, втора и трета награди. А най-добрите снимки ще бъдат подредени в изложба, която ще бъде открита на 2 май в сградата на общинската администрация.

Изображение - 1471

Около двасетина доброволци, всичките ученици между шести и дванайсти клас, взеха участие в практическия семинар. Илко Илев бе отговорен за ограмотяването им относно техническите параметри на фотоапаратите. И това бе най-трудната част от семинара, споделиха фотографите. Далеч по-емоционално бе обучението по творческо снимане.

Освен че са получили първоначални знания по фотография, младите хора получили уверение, че ще ги заведат във фотоклуба, където фотографите ще им покажат как се снима с изкуствена светлина, издаде председателят на фотоклуба Минчо Тодоров.  „Това е само началото. Интересът към семинара е толкова голям, че със сигурност ще има и други срещи с местните фотографи“, категорични са от Младежки център Севлиево.  

 

написано от Емилия Димитрова

използвани са снимки на Минчо Тодоров

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.