Фотографията - едно много красиво хоби
Фотографите с ръководството на компанията. Изп.-директор Ярослав Дончев благодари на авторите и обеща изложбата да я има и занапред

Вярвате ли, че от изложба с фотографии може да се чува ромон, плискане на вълни, бучене на водопади. Или гледайки снимка, да притихнете в тишината на самотния плаж. А може да онемеете пред гледката на планинските езера. Всичко това на едно място може да се усети в уникалната изложба с фотографии, която днес преди обед бе открита в галерия "Видима". Нейни автори са 55 работници и служители на "Идеал Стандарт-Видима", за които фотографията очевидно е хоби, но и възможност да изразят емоциите си чрез обектите, които запечатват. 

"Шепа живот" на Милен Дешев донесе първо място за автора

Изложбата се подрежда за втора година и със сигурсност ще стане традиционна, ако се съди по интереса към нея. Над 140 фотографии са предадени, а тричленно жури е оценило работите. В него влизаха Игор Колбасов, фотограф от Русия, за когото се знае, че е първият човек в света снимал операция на сърце. В журито влизаха още Сава Христов - управителят на галерия "Видима" и Деана Денева - фотограф. Денева освен, че имаше отгворности с оценката на фотографиите, пое тяхното отпечатване и превръщането им в изложбени експонати.  

"Нежно галеща брега" е фотографията на Трифон Иванов, за която бе присъдено едно от трите втори места

А изложбата освен наслада за публиката, донесе награди за своите автори, като най-добрите снимки бяха класирани, тъй като "Магията на водата" има конкурсен характер. 

"Пасаж" на Драгомир Славоев, отличена с второ място

"Сюрреалистична реалност" на Васил Велчев, второ място

На първо място бе класирана снимката на Милен Дешев „Шепа живот“. Бяха определени три втори места: Васил Велчев със снимка „Сюрреалистична реалност“, Драгомир Славоев с фотографията „Пасаж“ и Трифон Иванов с „Нежно галеща брега“. 

Изборът на публиката бе „Пиринска магия“ на Васил Пеев

Изложбата може да бъде видяна до 9 октомври, след което фотографиите ще бъда експонирани в сгради на "Идеал Стандарт-Видима".  

Ето какво послание остави на авторите Игор Колбасов, който два дни преди откриването на изложбата се завърна в Русия: 

"Като начало искам да поздравя с честит празник всички автори участващи в изложбата, тъй като за всеки художник и човек на изкуствтото изложбата е празник на душата. Тя дава творческо удоволствие, удовлетворение от добре свършена работа, признание на таланта.

Второ, трябва да отбележа, че тази изложба е по-качествена в сравнение с миналогодишната. Въпреки това, все още не всички участници се отнасят сериозно към своето хоби. Ясно е, че работата в предприятието отнема време и енергия, и че някои от вас намират своя отдушник във фотографията, но трябва да разбирате, че една хубава снимка я прави самия човек, а фотоапарата е само инструмент за постигане на предварителната идея.

Последните 100 години фотографията е извоювала правото си да заема място редом с останалите изкуства, затова трябва да се отнасяте към своето хоби като към изкуство. За целта трябва постоянно да надграждате и развивате своите естетически, интелектуални и технически умения. Напомням, че думата фотографията се превежда буквално като "писане със светлина".

Още веднъж - честит празник, приятели. Пожелавам ви още много творчески успехи! Търсете красотата! На добър час!"

“Техническа проверка“ с приятели в галерия “Видима“
Култура
Георги Тошев представя "Години любов" в Габрово
Култура
Гран при за Симона Захариева от „Път към славата“
Култура
С Масленица лошото отстъпи на доброто
Култура
„Дом Витгенщайн“ във Виена представя арт център „Видима“
Култура
Жени художнички от Севлиево представя Градската галерия
Култура
Детски литературен конкурс обяви Градската библиотека
Култура
Демонстрират как се прави кашкавал и сапун - на "Семе българско"
Култура
Ситно се хоро виеше...та до зори
Култура
„Докоснати от градините“ с Игната Василева в галерия "Видима"
Култура
Истинската история на един клошар в "Истории от варела"
Култура
Пиеса за малки и възрастни представи премиерно детския театър
Култура
Кремена и Стелиян получиха отличия на името на Дечко Узунов
Култура
Трио ,АДИ - победител в "Еvergreeen fest Sofia 2019”
Култура
Три певици, три награди от "С песен да възродим доброто“
Култура
Деца от арт център "Видима" са отличени за свои рисунки
Култура