Търсене

Фурор за отбора по водно спасяване на „Викинг 2008" - десет медала от турнира за спортна спасителна купа KANE в Гърция

Фурор за отбора по водно спасяване на „Викинг 2008

Отборът по водно спасяване на спортен клуб "Викинг 2008 - Севлиево" в състав Микаела Петрова, Иван Пенчев, Георги Пенчев и Боян Ботев представи отлично страната ни на турнира за спортна спасителна купа KANE в столицата на Гърция Атина. 

Десет медала завоюваха състезателбите на севлиевския клуб, което е истински грандиозен успех. 

В състезателната програма бяха включени дисциплините 50 м плуване под препятствие, 50 м извличане на манекен с плавници и буй, спасяване със спасително въже 12,5 метра, 50 м извличане на манекен с плавници.

Микаела Петровa спечели три медала - златен на 50 м извличане на манекен с плавници и буй, сребърен на 50 м извличане с плавници и бронзов на 50 м плуване под препятствия.

Иван Пенчев завоюва сребърен медал на 50 м плуване под препятствия, бронзов на 50 м извличане на манекен с плавници и буй. Георги Пенчев спечели златни медали в дисциплините 50 м плуване под препятствия и 50 м извличане на манекен с плавници и буй.

Георги Пенчев и Иван Пенчев спечелиха сребърни медали в груповото спасяване със спасително въже на 12,5 метра. При ветераните в група 60+ Боян Ботев затвърди успеха на отбора с две златни отличия на 50 м плуване под препятствия и 50 м извличане на манекен с плавници и буй.

Изображение - 12799  

В отворената щафета 4 х 25 м извличане на манекен отборът се класира на четвърто място. 

Състезанията се проведоха в плувния басейн на Училището по наука за физическо възпитание и спорт (SEFAA) на Националния и Каподистрийски университет в Атина (EKPA). Домакинството и патронажът на университетско училище, единственото в Гърция и един от малкото университети в света, които предлагат „спортно животоспасяване“ като официален курс, предаде блясък и символика на събитието и спорта, сподели треньорът на севлиевските плувци Боян Ботев. 

Събитието постави рекорден брой участващи националности, което доказва неговата популярност и динамика в и извън Гърция. Той прие 16 отбора, 150 състезатели и десетки почетни гости от 11 държави (Гърция, Англия, Албания, Кипър, България, Сърбия, Турция, Словения, Полша, Америка, Шри Ланка).

Участието на отбора бе осъществено чрез реализиран проект на асоциация Walktogether – България.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!