Търсене

В памет на Марти - футболен турнир между Плевен и Севлиево за момчето, което нямаше шанс да порасне

Севлиево онлайн
В памет на Марти - футболен турнир между Плевен и Севлиево за момчето, което нямаше шанс да порасне

На 10 юни на стадиона на Детско-юношеската футболна школа в Севлиево, ще се проведе футболен турнир в памет на Мартин Пенев.

Марти, както го наричат неговите съотборници, остана завинаги на 9 г., покосен от левкемията. Той бе едно от момчетата на детско-юношеския футбол в Севлиево, а футболът беше голямата му страст. Заради това семейството на Марти и от школата по футбол, смятат, че турнир в памет на без време напусналото ни момче, е най-добрия начин да бъде почетена паметта му.

В турнира тази година ще се срещнат отборите на "Фортуна" - Плевен и Севлиево. Ще се играят две срещи - първата е с начало 11.30 ч. и е между родените през 2011 г. футболисти, втората е с начало 13.00 ч. и е между футболисти, родени през 2015 г. 

Мартин Пенев ни напусна на 3 юни 2020 г. Половин година по-рано той и семейството му чуха страшната диагноза и на Марти се наложи много бързо да порасне, защото му предстоеше тежка битка. Не успя да я доведе докрай, заради което си остана на 9 г. - един малък футболист, който тази събота сигурно ще гледа отгоре съотборниците си и без съмнение ще вика за своя отбор.

Желанието на съотборниците на Мартин и състезателите от Плевен, които се включват в паметния турнир, е да покажат, че макар и да не е мужду тях, Марти не е забравен.  

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.