Търсене

Габрово няма нов областен управител, засега

Габрово няма нов областен управител, засега

Заседание на правителството, снимка: Министерски съвет

от Емилия Димитрова

Днес Габрово няма да има нов областен управител. Това стана ясно, след приключване на днешното заседание на правителството, на което точка от дневния ред бе освободаване на областите управители и назначаване на нови.

Днес бяха назначени нови областни управители на девет области. Те са Бургас, Благоевград, Велико Търново, Видин, Добрич, Пловдив, Смолян, София- област и Хасково и са излъчени от квотата на БСП и "Демократична България". Идната седмица ще бъдат назначени и останалите, обяви след края на правителственото заседание началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.  

Областните управители като части от политическия кабинет са инструментите и механизмите за прокарване на новите политики, мерките и решенията на държавата на регионално ниво, каза тя в отговор на журналистически въпрос. 

"Севлиево онлайн" научи неофициално от свои източници, че едно от назначениято на заместник-областен управител ще бъде Ивелин Стоянов - народен представител в 46-то Народно събрание, избран с листата на "Демократична България" и общински светник в Габрово.

Пак от свои източници медията научи, че БСП вероятно няма да има човек в областното управление, въпреки появилата се в други медии информация, че след като остана без мандат в област Габрово Столетницата ще иска да има представителство във властта. Малко вероятно е обаче сегашният заместник-областен управител Кристина Сидорова да запази поста, след като открито заявява подкрепа за критикуващия остро и явно Корнелия Нинова Кирил Добрев. 

Очевидно неизвестните около областната администрация ще се изчистят следващите дни. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.