Търсене

Габрово за първи път е домакин на национално състезание по ориентиране в градска среда

Под патронажа на областния управител, със съдействието на "Идеал Стандарт-Видима" и Община Габрово
Габрово за първи път е домакин на национално състезание по ориентиране в градска среда

Над 450 състезатели по ориентиране от цялата страна са се записали за участие в националното състезание по ориентиране, на което Габрово е домакин тази събота и неделя. Ссътезателите са от цялата страна и за купа Габрово. 

За първи път Габрово ще е домакин на национално състезание по ориентиране в градска среда. То е част от годишния календар на Българската федерация по спортно ориентиране, организира се от Клуб по спортно ориентиране "Узана“ в Габрово, под патронажа на областния управител на Габрово, със съдействието на „Идеал Стандарт - Видима АД“ и с подкрепата на Община Габрово.

Стартовете ще бъдат в централната градска част (спринтова дистанция) и в район Градище (средна дистанция). Състезателите, заявили участие са от 40 клуба в страната и са на възраст от 10 до 70 години.

Официалното откриване на надпреварата е в 14:00 часа в двора на Национална Априловска гимназия.

Областният управител Ралица Манолова, под чийто патронаж е надпреварата по спортно ориентиране, подкрепя усилията на организаторите за развитие на този спорт, който има богата традиция у нас, дава възможност на малки и големи да го практикуват и се превръща в едно истинско забавление, съобщават от пресцентъра на областната администрация. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022