Търсене

Гала Ботева стана носител на "Гран- При“ от националния конкурс "Съзвездие“

Гала Ботева стана носител на

Гала Ботева

Талантливата солистка на нокална формация "Upstream Voices” Гала Ботева спечели голямата награда "Гран-При“ на националния конкурс за изпълнители на популярна песен "Съзвездие“, който се проведе в Шумен в началото на април т.г. 

Осемнайсетгодишната севлиевка с вокален педагог Ценка Горалова се състезава в четвърта възрастова група - от 18 г. до 25 г. и успя да впечатли професионалното жури с председател композиторът Хайгашод Агасян, Николай Текелиев- журналист, маестро Христо Атанасов- диригент на градския духов оркестър "Михаил Биков“ - Шумен.

Гала се представи блестящо с песните "Остани тази нощ“ по музика на Рафи Жамакорцян из репертоара на Мария Илиева и "Killing me softly” - популярен хит на Роберта Флек. За пореден път Гала показа класа, емоция, изключително силно вокално и сценично присъствие, борбен дух.

Гала Ботева получава за шести път статуетката "Гран- При“. Тя е носител на награди от международните фестивали  "Euro Stars”´в Малта, "Euro Kids” в град Яш, Румъния и националните "Звезден път“ в Разград, две статуетки от "Полските щурчета“ в Полски Тръмбеш.

Още две от момичетата на Ценка Горалова са в звездния отбор на "Upstream Voices”. Дванайсетгодишната Кристина Неделчева от Габрово участва в най-многобройната втора възрастова група, където трябваше да влезе в конкуренция с други 48 деца-изпълнители. Емоционалното й изпълнение на песента "Шопен“ из репертоара на Елена Севрюкова й донесе първата награда, след като впечатли журито с чувствения си силен глас и музикално овладяна фраза и динамика.

В същата група трета награда спечели единайсетгодишната Мария Илиева от Габрово, която участва за втори път в конкурс за изпълнители на популярна песен, но това не й попречи да се пребори с многото все по-добре пеещи деца от страната.

Организаторите от Общински младежки дом в Шумен решиха изпълнителите от втора възрастова група, поради големия им брой, да  изберат по една песен от репертоара си за участие в конкурса. Мария реши да се представи с песента "Пътят“ от репертоара на Стелияна Христова, по музика на Евгени Парцалев. Песента и таланта се обединиха и тя успя да покаже красивия си тембър и емоционално присъствие на сцената. 

Дипломи за отлично представяне във втора група получиха и Никол Иванова, Ива Христова и Рая Петкова.                      

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!