Търсене

Галъп Интернешънъл: ГЕРБ-СДС изпреварва с 10% ПП-ДБ, ако изборите бяха в началото на май

Галъп Интернешънъл: ГЕРБ-СДС изпреварва с 10% ПП-ДБ, ако изборите бяха в началото на май

Източник: Галъп интернешънъл болкан

Ако изборите за Народното събрание бяха в началото на месец май, в подадените за партии и коалиции гласове дяловете биха били следните: ГЕРБ-СДС биха взели 26,5% от гласовете, ПП-ДБ – 16,4%, сочат данни от сондаж на „Галъп интернешънъл болкан“, направен за Българската национална телевизия.

Той обхваща 808 пълнолетни българи в представителна извадка и е проведен чрез интервю „лице в лице“ с таблети между 22 април и 2 май. Сондажът не е прогноза за изборен резултат, а е моментна снимка към преминалите наскоро в България празници.

Проучването сочи, че ДПС биха получили 15,4%, „Възраждане“ – 15,1%, БСП – 8,4%, ИТН – 4,7%. Сред останалите е твърде рано за замервания, но дори на този етап личи удобна стартова позиция за листата около Ваня Григорова с 2,5%, „Синя България“ са на този етап с 1,5%, а ВМРО с 1,1%. Тепърва ще се изяснява подредбата на другите по-малки, сега създаващи се или сега утвърждаващи се партии и коалиции, които засега са с по-нисък резултат под процент, се посочва в сондажа. 

Малко над 39% са заявилите, че ще гласуват на 9 юни, близо 4% са посочили, че ще гласуват с "не подкрепям никого".

Цялото проучване - тук. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.