Галерия "Видима" - красотата ще спаси света

Галерия „Видима” се намира в центъра на Севлиево, в непосредствена близост с площад „Свобода” и сградите на Община Севлиево, хотел „Севлиево – Плаза” и паметника на „Свободата”, творба на прочутия италиански скулптор Арнолдо Цокки.

15 декември 1997 година е датата, на която галерия „Видима” отвори вратите си. Правото да бъдат представени първи в новата изложбена зала получиха малките художници – възпитаници на детската школа за изобразително изкуство.


Фокусът в дейността на галерия „Видима” е насочен към представянето на съвременните творци. Интересуват ни автори с ярко изразена творческа индивидуалност и смело артистично мислене, имената на които са синоними на нови явления и авангардни тенденции в българското изкуство. С голям интерес се обръщаме и към миналото, като представяме и художници, чието творчество е скрито в сянката на времето, но бележи връзката на родното със световното изкуство.

В галерията провеждаме и вечери на другите изкуства. Афишите на тези прояви включват повече от петдесет имена на най-талантливите български писатели, музиканти, журналисти, театрални и филмови дейци. Културата и изкуството, както и споделянето на общи идеи навсякъде по света, са решаващият импулс за срещите, приятелствата и разбирателството между хората. Не случайно в Севлиево наричат това културно пространство „Къщата на музите”.

През 2010 година част от колекцията на галерия „Видима” – картини, графики, фотографии, пластики бе подредена в новата, светла и просторна зала -  АРТ Зоната. Постоянната ни експозиция е с музеен характер и историческа стойност,  отразява много от значимите промени в динамиката на времето и облика на съвременното изкуство.

Залата на АРТ Зоната е мултифункционална - може да се използва за лекции, конференции, семинари, презентации, представяния на книги, филми и моноспектакли. 

 

 

Контакт с нас: гр. Севлиево, ул. Васил Левски, 

Тел: + 359 887 30 34 70 | + 359 675 / 3 28 97

Е-поща: office@vidimaart.com

Неврологичен кабинет в "Медицински център-1"
Здраве
Едни 500 млн. лн. за непрозразничния холдинг-касичка
Общество
Общината кандидатства с проект за саниране на Детския комплекс
Образование
Бабинден е. Празнуват акушерки, гинеколози и баби
Здраве
"Хелиос" награди най-добрите си дистрибутори за 2018 г.
Бизнес
Игор Колбасов: "Вие сте приятели на Ирина, значи сте и мои приятели"
Култура
Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Политика
Записват за прегледи при д-р Пейо Мишев - съдов хирург
Здраве
Шофьор е със счупени ребра и шиен прешлен след катастрофа
Общество
Петко Хинов представи 12 книги с превод от китайски език
Култура
Фонд "Ирина" - една от най-добрите колекции с картини в България
Култура
Новият данък МПС: какво се променя в Севлиево?
Общество
Най-добрите в спорта за 2018 г. триумфираха снощи
Спорт
Севлиево е в „Черна книга за правителственото разхищение 2018“
Общество
Бебе почина от изгаряне в Габрово
Общество
Остават 10 дни за ползване на отстъпка върху дължимия данък
Бизнес