Галерия "Видима" - красотата ще спаси света

Галерия „Видима” се намира в центъра на Севлиево, в непосредствена близост с площад „Свобода” и сградите на Община Севлиево, хотел „Севлиево – Плаза” и паметника на „Свободата”, творба на прочутия италиански скулптор Арнолдо Цокки.

15 декември 1997 година е датата, на която галерия „Видима” отвори вратите си. Правото да бъдат представени първи в новата изложбена зала получиха малките художници – възпитаници на детската школа за изобразително изкуство.


Фокусът в дейността на галерия „Видима” е насочен към представянето на съвременните творци. Интересуват ни автори с ярко изразена творческа индивидуалност и смело артистично мислене, имената на които са синоними на нови явления и авангардни тенденции в българското изкуство. С голям интерес се обръщаме и към миналото, като представяме и художници, чието творчество е скрито в сянката на времето, но бележи връзката на родното със световното изкуство.

В галерията провеждаме и вечери на другите изкуства. Афишите на тези прояви включват повече от петдесет имена на най-талантливите български писатели, музиканти, журналисти, театрални и филмови дейци. Културата и изкуството, както и споделянето на общи идеи навсякъде по света, са решаващият импулс за срещите, приятелствата и разбирателството между хората. Не случайно в Севлиево наричат това културно пространство „Къщата на музите”.

През 2010 година част от колекцията на галерия „Видима” – картини, графики, фотографии, пластики бе подредена в новата, светла и просторна зала -  АРТ Зоната. Постоянната ни експозиция е с музеен характер и историческа стойност,  отразява много от значимите промени в динамиката на времето и облика на съвременното изкуство.

Залата на АРТ Зоната е мултифункционална - може да се използва за лекции, конференции, семинари, презентации, представяния на книги, филми и моноспектакли. 

 

 

Контакт с нас: гр. Севлиево, ул. Васил Левски, 

Тел: + 359 887 30 34 70 | + 359 675 / 3 28 97

Е-поща: office@vidimaart.com

Рождението на Левски отбелязаха в едноименната гимназия
Общество
Да забравим за логиката - на 24 юли, с Николай Панайотов
Култура
Общината купува мотометачна машина за 300 хил. лв.
Общество
Нов материал, обогатен с билки, пуска в производство „Паралел“
Бизнес
Растения от рода на конопа иззеха полицаи от къща в с. Богатово
Общество
Девет севлиевски плувци влязоха в битка с 446 състезатели
Спорт
Мъртвият не е пациент - абсурдите на българското здравеопазване
Здраве
Деница Николова открива 23 санирани сгради
Общество
Световното по мотокрос в Севлиево отново с пари на кредит
Спорт
Задържаха рецидивист, осъждан 20 пъти за кражби и грабежи
Криминални
Мерки срещу Африканската чума в габровско
Общество
Килограм марихуана иззеха криминалисти в севлиевско село
Криминални
Севлиево е пак без вода, защото е мътна
Общество
Черни щъркели се излюпиха в парк "Централен Балкан"
Общество
От Областта: За нередности по пътищата, съобщавайте след инцидент
Общество
В картички "разказват" за България чужденци, живеещи тук
Култура