Търсене

Галерия "Видима" отбелязва 25 години от своето създаване

Севлиево онлайн
Галерия

Тази седмица галерия "Видима" ще отбележи четврът век съществуване. Напълно естествено събитието ще бъде отпразнувано с изложба, която ще покаже над 100 произведения на изкуството, станали част от фонда на галерия "Видима" през последните пет години.

Това са годините, през които пред ценителите на изкуството в Севлиево бяха представени близо 50 известни български художници от цялата страна, много от които за първи път показват творчеството си в града. 
 
Празничната изложба ще бъде открита на 7 декември, от 18:00 ч., в галерия "Арт зона" (площад "Свобода", трети етаж на тренинг центъра на "Идеал Стандарт - Видима", бившият РУМ). 
 
Галерия "Видима" отваря врати на 15 декември 1997 г. Първата изложба е на деца, които рисуват в Центъра за детско изобразително изкуство "Видима", по-късно преименуван на Детски Арт-център "Видима". Откриването на първата частна галерия в Севлиево направиха тогавашният изпълнителен директор на "Видима" Васил Кънев и изкуствоведът Ирина Колбасова, която е и първият управител на галерията. 
 
Дейността на галерия „Видима” е насочена към представянето на съвременните творци, автори с ярко изразена творческа индивидуалност и смело артистично мислене. 
Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.