Търсене

Георги Маринов лично представи новия директор на ПГМЕТ пред екипа

Георги Маринов лично представи новия директор на ПГМЕТ пред екип

Началникът на регионалното управление по образованието в Габрово Георги Маринов лично представи днес пред екипа на ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ в Севлиево новият директор на училището Ани Андреева. „Познавам професионалните качества на г-жа Андреева, убеден съм в тях и не съм имал никакви съмнения, подписвайки заповедта за нейното назначаване“, каза г-н Маринов. „Съзнавам голямата отговорност пред мен, но съм убедена, че заедно с вас, ще се справим“, обърна се към колегите си г-жа Андреева. И очерта трите най-важни приоритета пред педагогическия и непедагогически колектив преди началото на новата учебна година: „да опазим живота и здравето на децата и избегнем всякакви форми на агресия, да подкрепим нашите зрелостници в последната им година преди тяхното завършване и да използваме всички възможности, които ни дава дуалното обучение“.

Изображение - 1822

Новият директор на ПГМЕТ благодари на своя предшественик Иван Томев за усилията и постоянството в дългогодишната му работа и декларира, че ще заложи на приемствеността в работата си. Тя се ангажира училището и занапред активно да продължи сътрудничеството с бизнеса, с местните институции и работата по проекти, в която екипът има дълъг и успешен опит. „Пожелавам ви да бъдете здрави, силни и спокойни“, каза Ани Андреева на учители и непедагози, дошли за първия учителски съвет, председателстван от нея.

„Мъдрите са казали, че опитът не идва с годините, а с умението да поемаш отговорност“, обърна се от името на колегите си към г-жа Андреева учителката Ваня Русчева, която пожела на новия директор „На добър час“, по почина, по който в училището посрещат новите си ученици.

Екипът на ПГМЕТ бе първият, който се запозна с най-важното от приключилото вчера съвещание на ръководството на Министерството на образованието с началниците на регионалните управления по образованието в цялата страна. За новата учебна година професионалното образование е приоритет, каза Георги Маринов пред преподавателите и подчерта, че севлиевската ПГМЕТ „Ген. Иван Бъчваров“ е единственото училище у нас, в което има две паралелки с дуално обучение, т.е. учене чрез работа. В тази връзка г-н Маринов посъветва екипа да продължи да работи в посоката за поддържане на близки контакти с бизнеса, да допуска и занапред представители на фирмите да участват в разработването на училищните планове и да предлага онези професии и специалности, от които бизнесът действително има нужда, което е от полза както за младите хора, така и за работодателите. Маринов каза, че в МОН се обмисля разработването на списък със защитените професии. „Занапред приоритет ще бъде квалификацията, която носи полза“, каза той и даде да се разбере, че в севлиевската механоелектротехническа гимназия този път не е непознат.

Георги Маринов благодари на досегашния директор на ПГМЕТ Иван Томев да съвместната добра работа, оценка за която бе казаното от него, че гимназия „Ген. Иван Бъчваров“ е водеща професионална гимназия в България.

Изображение - 1823

Ани Андреева има 27 години стаж като учител. Преди назначението й за директор тя бе зам-директор по учебната дейност. От днес на тази длъжност е назначена инж. Веска Николова /на снимката по-горе, редом до г-жа Андреева/.  

   

написано от Емилия Димитрова

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.