Георги Табаков поздрави Ивелин Стоянов от ДБ за спечеления мандат
Екранна снимка от фейсбук профила на Георги Табаков

Бих искал от името на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" да поздравя Ивелин Стоянов, избран за народен представител от 7МИР-Габрово като водач на листата на "Демократична България", написа водачът на листата на "Изправи се! Мутри вън!" Георги Табаков във фейсбус профила си. По-късно обръщението му беше разпратено и до медиите. 

Радвам се, че Габрово ще има отново след 12 години, народен представител от демократичната общност. Уверен съм, че Ивелин ще бъде достоен и смел, че ще има сили да отстоява както демократичните ценности, така и основните приоритети за икономическо и социално развитие на габровска област, пише още Табаков, като заявява, че независимо от изборните резултати ще продължи да работи за гражданите от общините на областта, "заради новите приятели и съмишленици, които намерих там", но и защото "за да правиш добро за родината си, не е необходимо непременно да си народен представител или облечен във власт".

Ето цялото обръщение на Георги Табаков: 

Вече са напълно ясни официалните резултати от изборите на 11.07.2021 г., обявени от ЦИК.
Сега бих искал от името на коалиция "Изправи се! Мутри вън!" да поздравя Ивелин Стоянов, избран за народен представител от 7МИР-Габрово като водач на листата на Демократична България.

Радвам се, че Габрово ще има отново след 12 години, народен представител от демократичната общност. Уверен съм, че Ивелин ще бъде достоен и смел, че ще има сили да отстоява както демократичните ценности, така и основните приоритети за икономическо и социално развитие на Габровска област.

Разделянето на българите на "наши и чужди", на "местни и чуждоземци", на "българи зад граница и българи, живеещи в България", ксенофобията и насаждането на омраза към различните са запазена марка на отиващия си в агония диктаторски режим - това са категории на тоталитарното мислене, които не са ценностите на модерния свят и европейската цивилизация.

С Ивелин бяхме конкуренти за едно и също място в българския Парламент, но и за миг не застанахме като врагове един срещу друг. Мисля, че така показахме как трябва да се води истински полезна за Габрово и за България предизборна надпревара. Не си позволихме низостите на клеветата и лъжата. Клевети, заплахи и лъжи изобилстваха, но техните източници не бяха от демократичния спектър.
Аз оставам верен на голямата кауза - "България без мутри! - Свободна и модерна България."

Ще помагам с каквото мога за развитието на Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна - за цялата област. Това е място, което обичам още по-силно заради новите приятели и съмишленици, които намерих там. За да правиш добро за Родината си, не е необходимо непременно да си народен представител или облечен във власт.

Благодаря отново и на всички избиратели на "Изправи се! Мутри вън!". Нормализацията и модернизацията на България тепърва предстои. Очакват ни много тежки битки с дълбоките мафиотски зависимости, създадени в последните две десетилетия. Напълно съм сигурен, че заедно ще ги победим.

До нови срещи!

Малко под 14 на сто е избирателната активност в област Габрово
Политика
Мариян Костадинов гласува за силен парламент, умно управление и държава с правила
Политика
Георги Табаков гласува за европейска и модерна България
Политика
Георги Табаков: Близо е денят, когато и Габрово ще отхвърли модела шуробаджанащина
Политика
105 036 граждани в област Габрово имат право на глас днес
Политика
Окончателно: Четирите мандата в Габрово са за четири партии
Политика
Обработени са 100% от секционните протоколи в област Габрово
Политика
В Дряново избирателите засега са най-активни от всички в областта
Политика
Към 16.30 ч. в областта гласуваха 23.3% от избирателите, над 40 % бяха през април
Политика
Слави Трифонов оттегля Николай Василев, ще ревизира проекта за кабинет
Политика
Георги Табаков поздрави Ивелин Стоянов от ДБ за спечеления мандат
Политика
На сайта на ЦИК има симулатор за машинно гласуване
Политика
Първи неофициални резултати от вота в община Севлиево
Политика
ГЕРБ е втора политическа сила в Севлиево, но първа в общината
Политика
Мика Зайкова: Народът ни каза: "Работете заедно!"
Политика
„Демократична България“ може да вземе мандат от Габрово, ГЕРБ остава с един
Политика