Търсене

Голямата фирма отвътре, видяха ученици, които учат чрез работа

Голямата фирма отвътре, видяха ученици, които учат чрез работа

На 21 ноември учениците от 10"в" клас от Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево, заедно с техните преподаватели Веселин Василев и Дияна Николова, посетиха "АББ България", позиционирана в Севлиево. Компанията, заедно с водещи местни фирми, е партньор на училището по проект за дуално обучение ДОМИНО на Българо-швейцарската програма за сътрудничество, а обучението е по швейцарската система „учене чрез работа“. 

Учениците имаха възможността за кратко да усетят атмосферата на голяма производствена фирма. След като им беше проведен инструктаж по безопасносст, за тях бе организирана среща с двама работници -  Васил Сомлев и Венета Василева, родители на ученици от класа.

Изображение - 2497

Те разказаха за своята професия и за работата си в АББ, а Павел Десев - тийм лидер на екип инженери в отдел LCC, представи професията инженер и поведе младите хора на производствена обиколка. 

В резултат учениците получиха информация от вътре за цялостния процес на производство, изготвянето на проекти, поръчката на материали, процеса на изработка и експедицията на готовата продукция.

Следващата година предстои в АББ България отново да посрещнат учениците по програма дуално обучение за тяхната учебна практика. Програмата е изключително полезна и харесвана от младите хора, защото им дава не само образование, но и практически опит, а АББ е компания, която подкрепя младите в тяхното професионално ориентиране, споделиха от ръководството на компанията в Севлиево. 

"Севлиево онлайн"

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!