Търсене
На Шестнайстия детско-юношески театрален фестивал „Малкият принц”

Голямата награда на Община Велико Търново за най-добър спектакъл дойде в Севлиево

Десислава Димитрова
Голямата награда на Община Велико Търново за най-добър спектакъл дойде в Севлиево

Голямата награда на Община Велико Търново за най-добър спектакъл – статуетка „Малкият принц”, 400 лв. и грамота, заслужи постановката „Приключенията на Мая в страната на безцветните закони” на Детския театрален състав при НЧ „Развитие-1870“. Това признание е поредният успех за талантливата актьорска трупа на режисьора Никола Узунов.

Шестнадесетият детско-юношески театрален фестивал „Малкият принц” се проведе от 6 до 8 май 2022 г. в МДТ „Константин Кисимов” във Велико Търново и беше организиран от Общината и НЧ „Извор-1873” – с. Самоводене. В продължение на три дни великотърновската публика се наслади на 19 прекрасни спектакли в двете възрастови групи – за детски и юношески театър.  Участваха 19 театрални състави и школи от цялата страна, като общият брой на участниците надхвърли 230.  Фестивалът „Малкият принц“ отново доказа, че е един от най-големите форуми в областта на любителския детско-юношески театър. Високото ниво на постановките и прекрасната игра на младите таланти бяха по достойнство оценени от журито с председател Йоана Буковска-Давидова и членове: Николай Априлов, Станимир Трифонов, Тони Минасян и Антони Цонев.

Изображение - 10786  

Това най-престижно отличие от фестивала „Малкият принц” не бе единствената награда за севлиевските театрали, които впечатлиха журито и заслужиха не само адмирации, похвали, но и още призове. Награда за най-добра мъжка роля – плакет, грамота и 130 лв., във втора възрастова група (14-19 г.), спечели Денислав Богданов за ролята на Мичо в спектакъла „Усмивката на Нушич” на Младежкия театрален състав при НЧ „Развитие-1870”. Големите актьори на Никола Узунов получиха и грамота за участие във форума.

Признанието за отличната актьорска игра и режисьорство в спектакъла „Приключенията на Мая в страната на безцветните закони” на Детския театрален състав е поредно. Постановката бе удостоена с голямата награда на името на Пейо Пантелеев от XIII издание на детско-юношеския куклено-театрален фестивал „Сцена край морето”, който се проведе в Поморие през миналата година. В спектакъла участват талантливите артисти: Нелина Байчева, Магдалена Недкова, Стефан Симеонов, Цветослав Маринов, Хюлия Моллова, Михаела Минчева, Денислав Богданов, Даниела Христова и Радостин Пенков.

На 31 май в салона на читалище „Развитие” предстои премиерата на постановката пред учениците от начална степен на образование на ОУ „Ст. Пешев” и СУ „В. Левски”, а на 3 юни – за всички възпитаници на ОУ „Хр. Ботев”. Безплатните спектакли са подарък по повод Деня на детето – 1 юни. Организатор на инициативата е НЧ „Развитие-1870”, с любезното партньорство и подкрепа на Община Севлиево, Бизнес сдружение „Севлиево 21 век” и Ротари клуб Севлиево.

 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!