Търсене

Голямо количество стоки с изтекъл срок на годност е иззето от склад в Севлиево ​

Голямо количество стоки с изтекъл срок на годност е иззето от склад в Севлиево ​

Голямо количество стоки с изтекъл срок на годност е установено вчера, 10 юли  2023 г., в склад в Севлиево. Стоките са открити в хода на съвместна проверка от служители на Областната дирекция на МВР в Габрово, Районното управление в Севлиево, Териториална дирекция „Национална сигурност“-Габрово и Областна дирекция по безопасност на храните.

При проверката са установени складирани и подготвени за последваща експедиция пакетирани хранителни стоки и напитки от различни марки, всичките в големи количества.

Установени са още машини, за които има съмнение, че са използвани за промяна на надписите, които удостоверяват срока на годност на стоките.

По случая е започнато досъдебно производство по чл. 350, ал. 2 от НК. Въпросният текст гласи: "Който наруши правила, уреждащи добива, производството, преработката, съхранението или търговията с животни, суровини, храни или питиета, предназначени за общо ползване, и с това изложи на опасност здравето или живота на другиго, се наказва с лишаване от свобода до три години". 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!