Търсене

Градската галерия открива изложба на Галина Тодорова

Градската галерия открива изложба на Галина Тодорова

На 27 юли в галерия "Асен и Илия Пейкови" ще бъде открита изложба на Галина Тодорова - художник с опит в областта на рисунката, графиката, илюстрацията, живописта, скулптурата, фотографията, видеото, художественото образование и иконографията.

Галина Тодорова е завършила Художествената гимназия „Цанко Лавренов“ в Пловдив, а по-късно се дипломира с магистърска степен по графика и с учителска правоспособност в Националната Художествена Академия. Магистър е по теология на Пловдивския университет “Св. Паисий Хилендарски“.

Преподавала е изобразително изкуство в ОУ “Петър Берон“ в Пловдив, по-късно и в различни пловдивски училища, в това число в гимназията за сценични кадри.

От 2004 до 2010 г. работи като вътрешна охрана и художник-преподавател в Музея за изобразително изкуство на Сейнт Луис, щата Мисури, САЩ. Има 12 самостоятелни изложби в България и 8 в САЩ. Участвала е в над 130 общи изложби в България и други страни, между които САЩ, Великобритания, Франция, Македония и Сърбия.

Член е на СБХ, на Българското иконографско сдружение, на Дружеството на пловдивските художници – ДПХ и на Творческо обединение 26-5. Членувала е в творчески организации на художници в Сейнт Луис, Мисури. Председател е на Студентски клуб по иконология и иконография „Св. Лука“ при Пловдивски
университет „Св. Паисий Хилендарски“, където се включва активно в работата по
изографисването на параклиса на университета.

Нейни творби са притежание на частни и обществени колекции в различни страни по света. 

Откриването на изложбата е в 17.30 ч. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за Народно събрание 2 октомври 2022