Търсене

Гран При, 21 златни, сребърен и два бронзови медала за солисти на "Upstream Voices” от "Кръстопът на музите“

Гран При, 21 златни, сребърен и два бронзови медала за солисти на

Снимка: Илиян Гъбенски

Десет солисти на вокална формация "Upstream Voices” с вокален педагог Ценка Горалова участваха в Международния фестивал на изкуствата "Кръстопът на музите“, който се проведе в залите на парк-хотел "Москва“ в София. Над 600 участници се включиха в надпреварата в направления "вокал“ и "хореография“.

Новосъздаденото вокално трио в състав: Андрей Видев, Павел Петров и Александър Дончев спечелиха "Гран- При“, диплом и купа за популярния хит "Пак ще се прегърнем“ на ФСБ и първа награда в направление "вокал“ с песен на роден език при вокалните групи.

Талантливите момчета са само на 10 и 11 години, а всеки от тях е блестящ солов изпълнител, което не беше пречка за кратко време да постигнат синхрон в многогласното музициране и се явяват на първия си конкурс като трио. Оценката за работата им беше изключително висока, като се има предвид, че председател ва международното жури с беше доц. Етиен Леви.

Златни медали момчетата получиха и за емоционалното изпълнение на песента "Grande Amore” в направление "световен хит“. за това изпълнение те получиха официална покана за конкурса "Creativita Senza Frontiere“ през 2024 г. в Италия.

Седемгодишната Виктория Петрова се завърна с два златни медала и две първи награди в направление "вокал“. Виана Колева спечели две първи места и златни медали във втора възрастова група в същото направление.

Павел Петров разчуства журито и Етиен Леви с блестящото си представяне с песните "Молитва“ на Мария Шерифович и "Душа камбана“ на Диана Експрес и спечели два златни медала. Александър Дончев взриви залата с популярните хитове "Високо“ на ФСБ и "Hold the line” на група Тото, за които получи две първи награди и златни медали. Гласовитото момче получи специални поздравления от Микеле Пома - италианският представител на журито, впечатлен от певческите възможности на Александър.

Андрей Видев, пеещият славей от Горна Оряховица, не може да не остане незабелязан с високия си пробивен глас. Той прибави към колекцията на възпитаниците на Ценка Горалова още два златни медала.

Вероника Косева участва за втори път на конкурс, но показа изключителна издържливост и борбеност и спечели две първи места. Росен Метев се завърна с голям успех на конкурсния подиум след четиригодишно отсъствие. Младият певец от Габрово е ученик в девети клас на езиковата гимназия в Ловеч, но желанието за пеене и изяви го върна отново в "Upstream Voices” и той успешно съчетава училище и пътуване с уроци по пеене. Росен се представи блестящо в трета възрастова група и спечели два златни медала. 

Кристина Неделчева бе отличена със златен медал и диплом в трета група в направление "вокал“ и "световен хит“ и със сребърен медал в категория "песен на роден език“.

Ива Христова и Мария Илиева се представиха за първи път в дует в трета възрастова група. Спятите им силни гласове бяха отличени с първа награда и златни медали за прекрасно изпълнение на песента "Пролет“ на Петя Буюклиева и Георги Христов. Ива и Мария получиха и бронзови медали в направление "световен хит“.

Гала концерта и церемонията по връчване на наградите се проведе в НДК в зала 11 – кино ,, Люмиер“, в който участваха момчешкото трио на Андрей Видев, Павел Петров и Александър Дончев с песента "Пак ще се прегърнем“. На тонрежисьорския пулт работи Ана Шивачева, една от първите певици на  "Upstream Voices”, част от състава при основаване на формацията през 2001 година.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!