Гран при за Симона Захариева от „Път към славата“
Симона Захариева, снимка: "Upstream Voices"

Вокална формация "Upstream Voices" стартира силно и успешно на конкурсния подиум за 2019 г. В националния конкурс "Път към славата“, който се проведе от 8 до 10 февруари в София Симона Захариева спечели гран при в категория „поп вокал“ в конкуренция с шейсет изпълнители от цялата страна. Участниците освен за признание, се борят и за стипендии от Министерството на образованието и науката.

Тази година бе седмото издание на конкурса, с рекорден брой изпълнители – над 1500, в четири направления: поп вокал, танц, инструменталисти и фолклор.

Журито бе в в състав: доц. Етиен Леви, Николай Текелиев, Мая Райкова, Дона- Мария-композитор и продуцент и младите поп изпълнители Теодор Койчинов, Стефан Лалчев и Венцислав Роланд-Вензи.

Симона Захариева получи диплом, статуетка, покана за участие в международния конкурс „Орфей в Италия“ в Лидо Ди Йезоло“ и продуциране на песен в дует с Вензи.

Осемгодишната Кристина Неделчева от Габрово участва във втора възрастова група, до 10 г. За изпълненията малката певица бе удостоена със златен медал и покана за участие във фестивала „Орфей в Италия“. Вензи беше изключително впечатлен от малката, но с голям глас певица и обеща подкрепа в нейното развитие и изяви.

Ива Христова, на 8 г., от Севлиево се завърна със сребърен медал и диплом в същата група. С първа награда бе отличена вокална група „Upstream Voices-Junior” в състав: Рая Петкова, Гергана Ганкова, Николай Петров, Йоана Кирилова и Десислава Друмева. Групата се състезава в трета възрастова група в категория вокални формации. В четвърта група Гала Ботева от Севлиево и Ивета Петрова от Габрово получиха специални награди от Димитър Кърнолски-младши и запис на песен в неговото студио. Николай Текелиев предложи на Гала участие в Международен конкурс в Казахстан през 2020 г.

Музикален педагог на всички участници е Ценка Горалова. 

 

 

Седем награди от „Звездици за Лора“ за "Upstream Voices”
Култура
Кой е Емилиян Маринов, новият председател на "Развитие-1870"
Култура
Ученици дават живот на камъка
Култура
130 г. от рождението на Чарли Чаплин в Музея на хумора и сатирата
Култура
Първа награда завоюва Лъчезар Иванов от "Звездици за Лора"
Култура
Тамплиерите отличиха художници, нарисували "Рицарят в мен"
Култура
Ансамбъл "Тракия" и Илия Луков - на "Семе българско"
Култура
Ученици каменоделци откриват изложба в Севлиево
Култура
Гала и Антония са в клуб 2018 на фондация "Димитър Бербатов"
Култура
В галерия "Видима" - Ненчо Русев с живопис и пластика
Култура
Данаил Лалев се оттегли от ръководството на Читалището
Култура
Народни хора за начинаещи - курсът започва на 4 април т.г.
Култура
И шоуто започна. Шоуто на трио „Звън“ в Лондон
Култура
Галерия "Видима" откри изложба на Ненчо Русев
Култура
От деца за деца, или как една приказка се пише 85 години
Култура
Среща с Кирил Божинов и рецитал - в Библиотеката
Култура