Търсене

Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с ново име

Групата на "Ние, гражданите" в Общинския съвет ще е с

Закриване на предизборната кампания на "Ние, Гражданите", 25 октомври 2019 г.

от Емилия Димитрова

Групата на избраните общински съветници от коалиция "Ние, Гражданите" в Общинския съвет на Севлиево ще се казва групата на "Граждани за Севлиево", на името на едноименното сдружение. Решението е взето от членовете на групата, след участието на Светла Георгиева и Боян Ботев тази събота в национална среща на структурите на гражданския проект ,,Ние, Гражданите''. 

На срещата, състояла се в Пловдив, е бил повдигнат въпроса за създаването на политически проект с името "Ние, Гражданите", срещу което представителите на коалицията от Севлиево и Габрово остро са възразили. Според Светла Георгиева не може да става дума за политически проект между граждански организации и сдружения, заради което избраните общински съветници в Севлиево се разграничават от "Ние, Гражданите" и преименуват групата си в "Граждани за Севлиево". 

"Използвахме националната коалиция, за да се явим на местните избори от нейно име, защото новият Изборен кодекс не ни даваше друга възможност, извън политически формации", обясни още Георгиева. 

На националната среща е направен анализ на представянето на "Ние, Гражданите" в местните избори в страната. С най-голям брой избрани общински съветници е Севлиево - читирима, следват Габрово и Чирпан с трима избрани. В Бургас, Нови пазар, Петрич и Гърмен коалицията има по двама общински съветници, по един в Пловдив, Стара Загора, Хасково и Трън.  

В Севлиево групата "Граждани за Севлиево" е трета по големина в новоизбрания общински съвет, като измести на четвърто място ДПС, които доскоро държаха третото място по численост в местния парламент. 

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за членове на Европейски парламент и за Народно събрание на 9 юни 2024 г.