Търсене

Хана Халил стана шампион на България на Държавното по джудо

Хана Халил стана шампион на България на Държавното по джудо

Хана Халил на най-високото стъпало на почетната стълбица, пред нея е треньорът на отбора Ивайло Досев

Състезателката на севлиевския клуб по самбо и джудо "Раковски" Хана Халил стана шампион на страната в категория 36 кг, на провелия се на 24 февруари т. г. Държавен личен шампионат за момчета и момичета. Елина Генова завоюва бронзово отличие в кат. 40 кг. 

Изображение - 2133

Елина Генова с бронзов медал в кат. 40 кг. 

При момчетата в кат. 34 кг битката бе изключително оспорвана, тъй като в категорията имаше голям брой участници - шейсет. В същата категория Илхан Халил достигна до финала, където отстъпи на представителя от Бургас. Момчето изигра 6 много оспорвани схватки, за да се окичи със сребърния медал. 

Изображение - 2134

Илхан Халил стигна до финал, но остана със сребърен медал

В кат. 30 кг севлиевски състезатели бяха на крачка от медал, но Александър Станев и Недялко Недялков загубиха схватките си за бронзовите медали и останаха пети.

След отлично проведени 5 срещи /3 победи и 2 загуби/ в кат. 38 кг Мартин Петров достигна до 7-мо място.  

Останалите наши представители Тихомир Минков - кат. 27 кг, Пламен Станев - 30 кг, Владимир Стоилов и Тихомир Елков - кат. 34 кг и Десислав Йончев - кат. 38 кг, останаха извън десетката. 

Изображение - 2135

Единайсет състезатели представиха Севлиево, треньори са им Ивайло Досев и Евгени Генов

В шампионата участваха 478 състезатели от 63 клуба в страната. 

От ръководството на клуба изказват огромна благодарност на нашия съгражданин и бивш състезател на клуба Диян Дянков, който осигурил вечеря на децата в собственото си заведение "Хляб и мръвка". "Сърдечни благодарности и към родителите на децата за транспортирането и подкрепата в това тежко състезание, както и към хората, които ни помагат  "Дженерали застраховане" АД  и  г-н Момчил Кънев - управител на "Никипласт-М"", казаха още от клуба. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!