Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
снимка: pixabay

След като по-рано тази седмица "Севлиево онлайн" алармира за хаос със сметките за консумирана вода за януари т.г., тази сутрин получихме нов сигнал. Гражданин, който традиционно плаща сметките си онлайн, не успял, тъй като за да бъде извършено плащане, системата изисква да бъде въведен абонатен номер. А с преминаването на севлиевските клиенти към габровското ВиК, досегашните абонатни номера не са актуални и на тяхно място има нови. Те обаче не са известни, освен ако лично не направите опит да се сдобиете с новия си абонатен номер.

"Плащам няколко сметки и винаги с електронно банкиране. За да успея днес загубих един час, докато разбера откъде да получа новия си абонатен номер, да издиктувам всяко от ЕГН-тата на титуляра по телефон и едва след това да получа новия абонатен номер. Това, освен, че е загуба на време, е свързано с неудобства. Не е нормално да диктувам ЕГН по телефон", сподели гражданинът, потърсил "Севлиево онлайн", за да алармира за продължаващи неудобства с плащането на консумираната вода. 

За подробности по казуса се свързахме с ВиК Габрово. Отговорът оттам публикуваме без съкращения: "От 1 януари 2019 г. абонатите на „ВиК” ООД- гр.Габрово от Община Севлиево са с нови клиентски номера. Те могат да се получат срещу име и адрес в офиса на Район Севлиево на ул.”Никола Петков” № 6 или на тел. 066/ 816 118.

Касово плащане може да се извършва в офиса на Район Севлиево, на касите на Изипей и в клоновете на „Български пощи” срещу име, ЕГН и адрес. На фискалния бон, който се издава, е изписан новият клиентски номер.

Проблемът в момента е единствено при електронното банкиране. За да ползват тази услуга, абонатите ни ще трябва да се информират за клиентския си номер чрез посочените по-горе адрес и/или телефон".

Ясно е, че ако не желаете да диктуване ЕГН по телефон, ще трябва да се разходите до севлиевското ВиК. И то само сте избрали удобството да плащате онлайн сметките си. Иначе казано: за едно удобство си плащате с друго неудобство. Добрата новина е, че след първото плащане, повече няма да имате същия проблем. 

написано от Емилия Димитрова

 

 

За гражданите на Севлиево – БЕЗгласно
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
Онлайн конкурс за доброволци организира бюрото на ЕП в България
Политика
В Севлиево гласуваха 2640 лв. заплата на кмета
Политика
По-високи заплати за кметовете в селата
Политика
Боян Ботев: Съветниците без заплати до края на мандата
Политика
Кристина Сидорова: "Политиците да си свършим работата"
Политика
Бюджет от 30 млн. лв. гласуваха в Севлиево
Политика
Боян Ботев в отворено писмо до съветниците: "Страх ли ви е от гражданите?"
Политика
"Наложително" е присъствието на учители на среща с депутат
Политика
Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
Политика
От 1440 до 2100 лв. са заплатите на зам.-кметовете в Севлиево
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
Най-странните места, на които ще се гласува на евровота
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика