Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
снимка: pixabay

След като по-рано тази седмица "Севлиево онлайн" алармира за хаос със сметките за консумирана вода за януари т.г., тази сутрин получихме нов сигнал. Гражданин, който традиционно плаща сметките си онлайн, не успял, тъй като за да бъде извършено плащане, системата изисква да бъде въведен абонатен номер. А с преминаването на севлиевските клиенти към габровското ВиК, досегашните абонатни номера не са актуални и на тяхно място има нови. Те обаче не са известни, освен ако лично не направите опит да се сдобиете с новия си абонатен номер.

"Плащам няколко сметки и винаги с електронно банкиране. За да успея днес загубих един час, докато разбера откъде да получа новия си абонатен номер, да издиктувам всяко от ЕГН-тата на титуляра по телефон и едва след това да получа новия абонатен номер. Това, освен, че е загуба на време, е свързано с неудобства. Не е нормално да диктувам ЕГН по телефон", сподели гражданинът, потърсил "Севлиево онлайн", за да алармира за продължаващи неудобства с плащането на консумираната вода. 

За подробности по казуса се свързахме с ВиК Габрово. Отговорът оттам публикуваме без съкращения: "От 1 януари 2019 г. абонатите на „ВиК” ООД- гр.Габрово от Община Севлиево са с нови клиентски номера. Те могат да се получат срещу име и адрес в офиса на Район Севлиево на ул.”Никола Петков” № 6 или на тел. 066/ 816 118.

Касово плащане може да се извършва в офиса на Район Севлиево, на касите на Изипей и в клоновете на „Български пощи” срещу име, ЕГН и адрес. На фискалния бон, който се издава, е изписан новият клиентски номер.

Проблемът в момента е единствено при електронното банкиране. За да ползват тази услуга, абонатите ни ще трябва да се информират за клиентския си номер чрез посочените по-горе адрес и/или телефон".

Ясно е, че ако не желаете да диктуване ЕГН по телефон, ще трябва да се разходите до севлиевското ВиК. И то само сте избрали удобството да плащате онлайн сметките си. Иначе казано: за едно удобство си плащате с друго неудобство. Добрата новина е, че след първото плащане, повече няма да имате същия проблем. 

написано от Емилия Димитрова

 

 

Пълномощията на кмета на с. Стоките са прекратени по негова молба
Политика
Резултатите от вота на 26 май при 100% обработени протоколи от РИК Габрово
Политика
ГЕРБ води и в Севлиево, но с отлив от гласове
Политика
Резултатите след днешния вот, сравнени с тези от 2014 г.
Политика
Али Алиев от ДПС положи клетва като общински съветник
Политика
Мария Недева е предложението за председател на РИК Габрово
Политика
Как ще изглежда ЕП според резултати към 20.30 ч. от 11 държави
Политика
Наредби на общинските съвети в област Габрово са протестирани 52 пъти
Политика
Към 17.30 ч. избирателната активност в област Габрово е 23.67%
Политика
БОЕЦ: ЦИК няма правомощия да подменя вота на избирателите
Политика
Станишев: социалистите имаме рецепта за възстановявяне на социална Европа
Политика
Как Цветанов се сдоби с нов луксозен апартамент на преференциална цена
Политика
В 68 секции ще се гласува в община Севлиево на евровота
Политика
Велизар Енчев: Ще настоявам за достойни пенсии
Политика
Постигнато е съгласие за състава на секционните избирателни комисии
Политика
БСП организира среща със Сергей Станишев
Политика