Хаос със сметките за вода вече няма, само неудобства
снимка: pixabay

След като по-рано тази седмица "Севлиево онлайн" алармира за хаос със сметките за консумирана вода за януари т.г., тази сутрин получихме нов сигнал. Гражданин, който традиционно плаща сметките си онлайн, не успял, тъй като за да бъде извършено плащане, системата изисква да бъде въведен абонатен номер. А с преминаването на севлиевските клиенти към габровското ВиК, досегашните абонатни номера не са актуални и на тяхно място има нови. Те обаче не са известни, освен ако лично не направите опит да се сдобиете с новия си абонатен номер.

"Плащам няколко сметки и винаги с електронно банкиране. За да успея днес загубих един час, докато разбера откъде да получа новия си абонатен номер, да издиктувам всяко от ЕГН-тата на титуляра по телефон и едва след това да получа новия абонатен номер. Това, освен, че е загуба на време, е свързано с неудобства. Не е нормално да диктувам ЕГН по телефон", сподели гражданинът, потърсил "Севлиево онлайн", за да алармира за продължаващи неудобства с плащането на консумираната вода. 

За подробности по казуса се свързахме с ВиК Габрово. Отговорът оттам публикуваме без съкращения: "От 1 януари 2019 г. абонатите на „ВиК” ООД- гр.Габрово от Община Севлиево са с нови клиентски номера. Те могат да се получат срещу име и адрес в офиса на Район Севлиево на ул.”Никола Петков” № 6 или на тел. 066/ 816 118.

Касово плащане може да се извършва в офиса на Район Севлиево, на касите на Изипей и в клоновете на „Български пощи” срещу име, ЕГН и адрес. На фискалния бон, който се издава, е изписан новият клиентски номер.

Проблемът в момента е единствено при електронното банкиране. За да ползват тази услуга, абонатите ни ще трябва да се информират за клиентския си номер чрез посочените по-горе адрес и/или телефон".

Ясно е, че ако не желаете да диктуване ЕГН по телефон, ще трябва да се разходите до севлиевското ВиК. И то само сте избрали удобството да плащате онлайн сметките си. Иначе казано: за едно удобство си плащате с друго неудобство. Добрата новина е, че след първото плащане, повече няма да имате същия проблем. 

написано от Емилия Димитрова

 

 

Промяната идва от гражданите, вярвам в гражданското общество
Политика
Недьо Тинчев – мъжът, който иска да промени с. Батошево
Политика
Историята на Хоталич получиха авторите на „Поздравъ отъ Севлиево"
Политика
Не ме интересуват постове, ще бъда кмет без един лев заплата
Политика
Община Севлиево е санкционирана заради нагласени обществени поръчки
Политика
Стига фалшиви новини, няма да закривам болницата
Политика
"Ние, Гражданите" ремонтираха беседката в края на велоалеята
Политика
Коалиция БСП за България открива предизборната си кампания на 7 октомври
Политика
Кандидат за кмет на с. Добромирка е декларирал неверни данни
Политика
Боян Ботев: „За мен няма значение на кое място съм в листата“
Политика
Не е почтено да се подвеждат хората от официалната страница на Общината
Политика
Коалиция БСП за България откри предизборната си кампания
Политика
Ще правим каквото трябва, рано или късно ще се случи, каквото целим
Политика
Още 5 партии в подкрепа на независимия кандидат за кмет Богомил Петков
Политика
Коалиция "Ние, Гражданите" откри предизборната си кампания
Политика
Светла Георгиева награди най-добрите по петанк и дартс
Политика