Търсене

Християн Митев е сред най-бързите плувци на Държавното първенство за деца

Християн Митев е сред най-бързите плувци на Държавното първенство за деца

Отборът на "Викинг-2008", представил клуба в Бургас, снимка: "Викинг-2008"

 Християн Митев от плувен клуб "Викинг-2008-Севлиево" се утвърди сред най-бързите деца плувци в страната. Изводът дойде след Държавно първенство по плуване на 25-метров басейн във възрастова група деца, родени между 2011 и 2012 год.

В началото на декември закритото спортно съоръщение „Парк Арена ОЗК“ в Бургас гостоприемно посрещна 338 плувци от 54 плувни клуба за участие в поредний държавен турнир. Севлиевският клуб бе представен отлично от пет състезатели - две момичета и три момчета, успешно покрили нормативите за участие.

По регламент всяко класиране сред първите 24 на всяка дисциплина носи точки (според постигнатия резултат) за отборното класиране и за купа $България“.

Въпреки изключително силната конкуренция и груба грешка при обръщането в дисциплината 50 м свободен стил Християн Митев постигна най-добро лично постижение от 0:28,05 мин. и се класира на престижното четвърто място, като пропусна реална възможност за спечелването на медал. След отлично плуване на 100 м св. стил  и постижение от 1:03,44 мин. Християн остана на 25 стотни от почетната стълбичка с пети резултат.

С много силно плуване и класиране сред най-добрите и в останалите си стартове на 50 м бътерфлай, 100 м съчетано плуване и 200 м св. стил той затвърди успешното си участие и стана най-полезен състезател за отбора.

Израстване показа и Павел Петров който значително подобри личните си резултати във всички дисциплини. Най-добро бе представянето му в дисциплината 200 м гръб, в която успя да се класира на 24-то  място и да даде своя принос за отборното класиране.

Мартин Ангелов също подобри личните си резултати, но в силната конкуренция успя да достигне до 35-то място в дисциплината 200 м бруст.

С доброто си представяне момчетата се класираха на 19-то място в отборното класиране.

Анна Христова и Никол Иванова представиха отбора при момичетата. Анна подобри личните си постижения във всички стартове, направи крачка напред в развитието си, като успя да се класира на 23-то място в дисциплината 100 м бруст и да спечели точки за отбора. Никол (род. 2012 г.) в силна конкуренция успя да се класира на 26-то място в дисциплината 200 м гръб.

Според треньорите на клуба завършилото Държавно първенство показва значително израстване на постиженията във всички дисциплини, които в тази възрастова група са на европейско ниво. Изключително силна е и конкуренция за призово класиране в състезанието.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!