Търсене

Християн Митев e златен медалист от турнир по плуване в памет на Руси Русев

Християн Митев e златен медалист от турнир по плуване в памет на Руси Русев

Християн митев от клуба по плуване "Викинг-2008" в севлиево стана златен медалист от дванайстото издание на международния турнир по плуване в памет на Руси Русев.

Домакин на надпреварата по сините коридори бе Стара Загора. Включиха се 213 плувци от 26 плувни клуба. На церемонията по откриването присъства съпругата на Руси Русев и олимпийската ни шампионка от Сеул през 1988 г. Таня Богомилова, която е дългогодишен генерален секретар на Българската федерация по плувни спортове.

Турнирът на 25-метров басейн се проведе в четирите възрасти с държавни шампионати – от деца на 11 години, младша, старша възраст, до мъже и жени.

Клуб „Викинг 2008 - Севлиево“ бе представен изключително успешно от Яна Петкова, Момчил Баев, Християн Митев и Павел Петров, разпределени в четири възрастови групи А,В, C и D.  

Изображение - 12861Женската част на отбора позира със спечелените медали  

В група D (родени 2011-2012 г.) за отбора на "Викинг 2008" стартираха Християн Петров и Павел Петров. Още на първия старт в дисциплината 50 м св. стил блесна звездата на Християн, който финишира с изключително стойностно постижение от 0:28,69 мин., и заслужено спечели златния медал. С още 3 медала златен, сребърен и бронзов съответно на 100 м св. стил, 50 м бътерфлай и 200 м св. стил той затвърди успеха си с най-добри лични постижения и заслужено се класира втори в класацията за най-добър резултат при момчетата във възрастовата група.

Павел плува с голямо желание и заслужено достигна до престижното 6-то място в дисциплината 100 м гръб с най-добър личен резултат.

В група С (родени 2009 – 2010 г.)  отлични стартове в конкуренция на по големите плувци в групата направиха Яна Петкова и Момчил Баев, които спечелиха още пет медала за отбора.

Яна постигна три най-добри лични постижения в стартове на 100 м бътерфлай, 50 м бътерфлай и 50 м св. стил. На 100-метровата дистанция с отлично постижение от 1:10,33 мин. заслужено  спечели сребърен медал, а в спринта на бътерфлай с постижение 0:31,60 мин. заслужи бронзовото отличие. В старта на 50 м. св. стил състезателката успя да спре хронометъра на 0:29,83 мин, остана на стотна от медалите и затвърди успешното си участие.

Момчил успя да се раздаде напълно след кратката подготовка и приятно изненада с постигнатите резултати. В дисциплината 50 м бруст с отлично плуване и най-добро лично постижение от 0:34,63 той се спечели сребърен медал. Силното му присъствие в състезанието бе затвърдено с още две най-добри лични постижения и спечелването на още две бронзови отличия в дисциплините 100 м бруст и 100 м съчетано плуване.

Украшението на турнира бяха стартовете на 200 м св. стил и 200 м бътерфлай на световния шампион и рекордьор по плуване за юноши Петър Мицин, който показа плуване от най-високо ниво.

С качествено присъствие в състезанието камерният  отбор на "Викинг 2008" успя да се класира на 14-то място от 26 отбора в класирането по медали и на второ място по прогресия на спортните резултати. Показаните резултати донесоха оптимистично настроение в клуба преди Държавните първенства на 25-метров басейн в Бургас през ноември и декември, споделиха от треньорския щаб на клуба. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.