Търсене

Христо Христов е бронзов медалист от Държавния шампионат по джудо

Христо Христов е бронзов медалист от Държавния шампионат по джуд

Христо Христов е на най-ниското стъпало на почетната стълбица

Христо Христов от клуба по самбо и джудо "Раковски" в Севлиево стана бронзов медалист на състоялия се миналата седмица Държавен личен шампионат по джудо за мъже, чийто домакин беше Пазарджик. 

Христо се състезава в категория плюс 100 кг и показа високо майсторство, спортсментски хъс и воля за победа, но жребият не беше на негова страна, а и умората си каза думата. Той трябваше да изиграе шест срещи за два часа. Не е за подценяване и конкуренцията в неговата категория, в която битката за първите места беше между 33 състезатели. 

Изображение - 10232

Бронзовият медалист Христо Христов с треньора Ивайло Досев

С петима състезатели се представи отбор "Раковски" на шампионата. Останалите четирима - Стефан Ковачев, Венцислав Петков, Айдън Даудов и Димитър Йовчев, не успяха да вземат медали, но всички се представиха мъжки, сподели Ивайло Досев, който придружава севлиевския отбор на шампионата. "Все пак в състезанието участваха 399 състезатели от 40 клуба от цялата страна и конкуренцията изобщо не беше лека. А нашите мъже работят на смени и времето им за подготовка е откраднато от времето за почивка", сподели Досев. 

Той и треньорът Евгени Генов благодарят на петимата, представили Севлиево и защитили достойно славата на града в джудото. Благодарности и на Александър Драмалийски за финансовата подкрепа за участие в турнира, който дори не е от Севлиево. Благодарности и на "Никипласт-М" ООД и Момчил Кънев за помощта, която не спира да дава години наред на клуба и състезателите, казаха от треньорското ръководство. 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!