Търсене

Хюлия Моллова получи грамота и плакет за участието си в национален литературен конкурс

Хюлия Моллова получи грамота и плакет за участието си в национален литературен конкурс

Хюлия Моллова с учителката си Ивелина Колева след награждаването, снимка: ПГМЕТ

Грамота, плакет и предметна награда получи Хюлия Моллова, ученичка в 11 клас на Професионалната гимназия по механоелектротехника "Ген. Иван Бъчваров" в Севлиево, за участието си в националния литературен конкурс на тема „Мечтите на дивите цветя”.

Ръководител на Хюлия е Ивелина Колева, а церемонията за награждаване на отличените ученици се състоя на 6 октомври 2023 г. в зала „Форум”, София.

За седемнадесета поредна година Националният доверителен екофонд обяви Конкурса за литературно творчество на името на Мими Праматарова за 2023 г. – първия директор на Национален парк „Рила” и най-ярката личност в областта на природозащитата в България.

Инициативата е насочена към стимулиране на творчеството, посветено на природозащитата в различни области. Ежегодно конкурсът се обявява за ученици от средните училища в жанровете стих, стихотворение, разказ, есе и се провежда съвместно с Дирекцията на Национален парк „Рила“ и Фондация „Екологичен форум плюс”.

Темата тази година – „Мечтите на дивите цветя“ – е предложена с въпросите: Могат ли дивите цветя да мечтаят? Имат ли своя история, приятели, семейство? Знаят ли защо са на този свят и умеят ли да обичат? Могат ли да говорят? Кога се раждат и умират ли някога? Като са диви и никой не се е погрижил да промени цвета им или да ги направи по-големи, красиви ли са? В какво е тяхната красота? А ние, хората, разбираме ли техния език? Как научаваме за техните мечти?

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!
Избори за кмет на община, общински съветници и кметове на кметства на 29 октомври 2023 г.