I-во място за Айсу Караилиева в „С очите си видях бедата“
снимки: фотографска къща "Узунов"

Шестгодишната Айсу Караилиева от Детска градина „Слънце“ бе удостоена с най-високата, първа награда в първа възрастова група в международния конкурс „С очите си двидях бедата“. Наградата за Айсул е на национално ниво, а нашето момиче е едно от трийсет и тримата класирани участници от цялата страна, избрани измежду 793-ма,  изпратили творби за конкурса.

Тези дни Айсул получи своите подаръци от Габриела Илиева – на служба в Районната служба за пожарна безопасност в Севлиево. А подаръците на малката ни художничка бяха изпратени лично от директора на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ Николай Николов.                                    Айсу премина успешно всички етапи на конкурса „С очите си видях бедата“. Нейната рисунка пребори конкуренцията в детската градина, после на общинско и областно ниво, за да стигне до националния кръг, където заслужено бе оценена най-високо във възрастовата група на Айсу – деца от 6 до 9 години.                                      

Международният конкурс за детска рисунка „С очите си видях бедата“ тази година се проведе в четири кръга: училищен, общински, областен и национален. Негов организатор е Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, общините и БЧК.

През март бяха организирани изложби по училища и детски градини, а трите най-добри във всяка категория се надпреварваха на общинско ниво. Най-добрите на ниво община влязоха в надпревара на областно ниво, а най-добрите в областта влязоха в национално съревнование.

Според регламента на конкурса участниците се състезават в четири категории, като във всяка от категориите отличията се присъждат в три възрастови групи: първа – от 6 до 9 години, втора – от 10 до 14 години и трета – от 15 до 18 години.

Целите на конкурса са децата да покажат познанията си за бедствията в световен мащаб, способите за защита и самозащита и действията на Единната спасителна система, както и да се създаде интерес у тях към професията на пожарникаря и спасителя. Организаторите целят да възпитат съпричастност у младежите към проблемите на бедстващи хора, готовност за оказване на помощ, желание за участие в доброволческа дейност и опазване на околната среда.

 

Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
С 600 000 лв. ще се направят неотложни пътни ремонти в села
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество