Ideal Standard отново е любима марка, показва проучване на Superbrands
Лазар Лазаров - директор „Търговска организация“ – Клъстер България, Идеал Стандарт Интернешънъл получава отличието на Superbrands 2015/2016

Ideal Standard отново е лидер в категорията "Стоки за бита - санитарен фаянс", показа независимото проучване на потребителския сегмент на българския пазар за 2017/2018 по инициатива на световната организация Superbrands.

Идеал Стандарт запазва за поредна година водещата си позиция в категорията, а нови фаворити в съответните им категории са марки като: Mercedes-Benz, Банка ДСК и Lindt.

Глобалната организация Superbrands е независима институция, фокусирана върху брандинга. Тя отличава и промотира изключителните търговски марки, които се открояват и доминират над всички останали в рамките на националния пазар. Организацията провежда конкурса за отличията Superbrands и осъществява едноименната промоционална програма, която е представена в над 80 страни по целия свят. България е официален член на глобалната организация Superbrands от 2005 година.

Методиката на подбор и оценяване на брандовете е универсална за всички страни, реализиращи програмата Superbrands. Селективният процес се осъществява в три последователни етапа:  номинация на най-забележимите марки на националния пазар въз основа на достоверни източници, статистически данни и пазарни анализи; eкспертна оценка от членовете на независимото и доброволно жури – Борд на Superbrands; национално гласуване на потребителите в интернет, което дава възможност общественото мнение да се разгледа успоредно с това на експертите.

В процеса на оценяване експертите и потребителите се ръководят от следните критерии: качество: символизира ли марката качеството на предлаганите продукти или услуги; надеждност: ползва ли се с доверие брандът, поддържа ли висок стандарт на продуктите или услугите; различие: добре ли е позната марката в своя сектор, успешно ли се разграничава от конкурентите си, притежава ли индивидуалност и ценности, които я правят уникална на пазара.

В основата на всяка програма Superbrands стои независимо и доброволно жури от водещи експерти и личности – Борд на Superbrands, които могат да дадат професионална оценка за представянето на марките на пазара, или в сектора, който подлежи на проучване. Членовете на Борда не получават материално възнаграждение, те нямат право да гласуват за марка, с която имат каквато и да било формална или неформална връзка. Бордът се обновява всяка година и се формира от специалисти в следните три области: експерти, работещи в различни сфери на маркетинга; мениджъри на ключови компании; водещи журналисти от влиятелни медии.

В борда за 2017/2018 година влизат журналистът Боряна Бъчварова, проф. Боян Дуранкев – преподавател в УНСС, проф.д-р Веселин Благоев – председател на българската асоциация по маркетинг, Екатерина Робова – търговски и маркетинг директор на IVB Cosmetiks, Иванка Какалачева – маркетинг мениджър „Идеал Стандарт-Видима“, Илона Станева – директор маркетинг и реклава Първа инвестиционна банка, Катерина Хапсали – журналист и писател, Кирил Хаджидинев – маркетинг директор „Белла България“, контантин Вълков – програмен директор Дарик радио и Кристиана Чакърова – директор „Връзки с обществеността и комуникации“ в „Кока кола България“.    

Общо 2 000 мъже и жени, ползващи интернет, взеха участие в гласуването на потребителите в българското издание на глобалната програма Superbrands за 2017 г.

Двата най-важни фактора, който влияят на потребителите, когато взимат решение какви марки да купят са мненията на приятели, които използват марките и конкурентните цени. Лесното намиране на марката в магазина, известността й и добрите рекламни кампании , плюс положителните отзиви в медиите също се нареждат сред важните фактори при вземане на решение за покупка (по около 40% от участниците са посочили тези отговори).

Двата критерия, които са от най-голямо значение за участниците при избор на марка, са дали марката се грижи за своите потребители и страната на нейния произход.

Желанието да се купи висококачествена стока или услуга означава да се избере маркова стока за по-голямата част от участниците (83%). Марката е важна, дори когато се търси най-добрата цена (според 73% от попълнилите онлайн оценката). Споменалите, че са лоялни към предпочитаните от тях марки и не биха се повлияли от други специални предложения и промоции са 44%.


 

Lidl и Kаufland даряват 300 хил. лева за купуването на респиратори
Бизнес
НАП няма да спре да запечатва обекти, но ще бъде снизходителна
Бизнес
Три торти, трима акционери и тиха наздравица белязаха 30 години "Хелиос" АД
Бизнес
От днес обектите на "Хелиос" АД работят с обичайното работно време
Бизнес
Дарението на "Севлиево 21 век" за болницата пристигна, след Великден влиза в употреба
Бизнес
"Севлиево 21 век" обявява дарителска кампания заради Covid 19
Бизнес
Едноличните търговци внасят осигурителни вноски до 30 юни
Бизнес
31 300 лв. събра "Севлиево 21 век" за МБАЛ "Д-р Ст. Христов"
Бизнес
Златен медал за качество за санитарните продукти Ideal Standard и Vidima
Бизнес
"Севлиево 21 век" - жив организъм, който мисли и работи динамично
Бизнес
"Хелиос" осигурява дежурен екип в един от обектите си
Бизнес
Севлиевска фирма за бельо започна да шие предпазни маски
Бизнес
Предварително попълнените декларации за доходите - в сайта на НАП от 10 март
Бизнес
Животоподдържаща апаратура закупи "Севлиево 21 век" за болницата
Бизнес
Общината няма да разпределя дивидент от търговските си дружества
Бизнес
Конкурсът „Баня на годината“ отличи най-оригиналните дизайнерски проекти
Бизнес