Търсене

Ideal Standard празнува троен успех на нови колекции от iF Design Awards 2024

Ideal Standard празнува троен успех на нови колекции от iF Design Awards 2024

Колекцията La Dolce Vita® - гама, която отразява сдържаната елегантност на спокойния начин на живот по италиански

Ideal Standard, водещ производител на решения за баня, празнува тройна победа в наградите iF Design Awards за 2024 г., съобщиха от компанията. Наградите са за новите продуктови гами Solos, La Dolce Vita® и Alu+. - иновативни колекции, създадени от известния дизайнер Роберто Паломба, главен дизайнер в Ideal Standard,.

Престижния конкурс iF International Forum Design отличава високите постижения в дизайна и иновациите в различни индустрии. Създаден е през 1954 г. и кандидатурите се оценяват от независимо жури от експерти въз основа на критерии като качество на дизайн, иновация, функционалност и въздействие върху околната среда. Тази година конкурсът привлече почти 11 000 заявки от 72 държави, което подчертава неговия глобален обхват и значение.

Наградената колекция Solos е иновативна и удивителна на външен вид, включваща уникална комбинация от мивка и интегриран смесител, както и гама изискани решения за душ. Фините прави линии и изключително тънки ръбове правят умивалника ефирен, а елегантният и напълно интегриран смесител допълва безупречния външен вид. Душ-продуктите съчетават интуитивно интелигентно управление с разнообразие от различни струи и интегрирана светлина, за да предложат съвършено решение "всичко в едно", осигуряващо истинско спа изживяване. Изработени от иновативни материали и притежаващи модерни технологии, продуктите Solos предлагат съвременен комфорт и ежедневен лукс в банята.

Признание от авторитетното жури на iF International Forum Design получи и колекцията La Dolce Vita® - гама, която отразява сдържаната елегантност на спокойния начин на живот по италиански. Това е колекция за цялостно решение, състояща се от различни модели мивки, тоалетни чинии и бидета, вани, смесители и душове, аксесоари. Красотата на La Dolce Vita® е балансирана между геометрични форми и форми, вдъхновени от природата. Конусовидни дизайнерски елементи и чувствено извити ръбове правят продуктите специални.

Изображение - 13289Колекцията Alu+  

Alu+ е третата наградена колекция. Предлага душ системи и козметични сетове. Устойчивостта е приоритет при разработката на тази колекция, като продуктите Alu+ са произведени от висококачествен рециклируем алуминий, съдържащ 84% рециклирано съдържание, без използване на хром и никел. Те съдържат технологии за пестене на вода, с чиято помощ се намалява значително консумацията на вода, без компромис с комфорта. Практичността е ключова за продуктите Alu+, които включват полици за съхранение и окачвания с огледала и места за съхранение, идеални за малки пространства. Цялата колекция се предлага в три матови покрития - копринено черно, розово и сребристо - давайки възможност на клиентите да играят с цвета по нов и вълнуващ начин.

Трите наградени колекции перфектно въплъщават философията Singular™ на Ideal Standard, която има за цел да предостави решения за банята от всички продуктови категории, съчетавайки ги така, че да предложи на клиентите персонализиран дизайн без компромис.

„Развълнувани сме да получим три награди iF Design Awards, които подчертават нашия постоянен ангажимент за първокласен дизайн в нашата индустрия. Тези награди отразяват нашата отдаденост да създаваме продукти, които не само подобряват пространството на банята, но и обогатяват живота на нашите клиенти чрез обмислен дизайн и иновации.“, споделя по повод отличията Ян Петер Тевес, главен изпълнителен директор на Ideal Standard.

Роберто Паломба добавя: „Дизайнът е свързан с това да промениш живота на хората. Това може да стане чрез естетиката и удоволствието да бъдеш в красива среда. Може да бъде чрез функционалността, като се подобри нашето изживяване в ежедневието. Или може да е в това да знаем, че изборът ни на начин на живот съвпада с грижата за нашата планета. Всичко това е взето под внимание при създаването на всяка една колекция на Ideal Standard и се радвам да видя това признание от журито на iF със Solos, La Dolce Vita® и Alu+.“

Успехът на Ideal Standard на наградите iF Design Awards за 2024 г. е доказателство за непоколебимата отдаденост на компанията към иновациите в дизайна и нейната способност постоянно да доставя продукти, които отговарят на променящите се нужди и предпочитания на потребителите по целия свят.

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!