Търсене

Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития

Идеал Стандарт вдъхновява с премиерата на уникални събития

Лудовика + Роберто Паломба - дизайнери на новата колекция на "Идеал Стандарт-Видима" Linda-X

Идеал Стандарт Интернешънъл представи първото от серия уникални театрални събития, обединявайки изкуство, дизайн и архитектура. Със своя провокативен и творчески подход, събитието в Милано на 21 април накара участниците да осъзнаят влиянието, което интериорният дизайн оказва на модерния живот.

21 април, Милано. Together World Tour, създадено от Идеал Стандарт, представлява серия от събития, свързани с шест града-икони. Всяка дестинация дава уникална визуална и културна сцена за представянето на дадена нова колекция на бранда. Чрез интригуващ кинематографичен дигитален формат, всяко събитие има оригинален подход в свързването на културата и начина на живот с архитектурата и дизайна.

Изображение - 9229 Ето какво каза Торстен Тюрлинг, Изпълнителен директор на Идеал Стандарт Интернешънъл, за поредицата събития Together World Tour: Искахме да потопим нашите клиенти в преживяване, което да ги вдъхнови и предизвика по начина, по който ние мислим за дизайна на банята. Гордеем се с нашето наследство и приноса ни в развитието на индустрията. Together World Tour представя последните ни колекции, които съчетават принципите на модерния дизайн с вдъхновението от най-иконичните образци от миналото, за да създадат впечатляващи продукти, формиращи баните на бъдещето.“

Със своя оригинален и провокиращ мисленето подход, събитието в Милано на 21 април бележи старта на пътуването. Събитието хваща идентичността на Милано и неговата енергия чрез някои характерни сгради, подчертавайки връзката между дизайн, архитектура и култура.

Изображение - 9230 От 50-те години на миналия век Идеал Стандарт е попил миланския стил и това рефлектира на взаимоотношенията с такива майстори на архитектурата като Жо Понти и Ахиле Кастилиони. Следвайки културните отпечатъци на миналото на града, пътуването ни отвежда към разговор за модерния дизайн и бъдещето на банята, като отправя ексклузивен поглед към най-новата колекция на Идеал Стандарт - Linda-X. Като трибют на колекция Linda от 1977, създадена от Кастилиони, новата колекция, Linda-X, по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба, с гордост взема вдъхновение от оригинала, манифестира културното наследство на бранда и носи в себе си модерността на една съвременна колекция, която отразява бъдещето на дизайна на банята.

Изображение - 9231 „Тази колекция произтича  от желанието да се отдаде почит към ДНК-то на Идеал Стандарт през очите на бъдещето“, казва Роберто Паломба. „За нас това означаваше изучаване на историческите колекции и ново осмисляне на дизайна с обновена визия. Когато избереш модел, който да те вдъхнови, ти взимаш ценностите, който той въплъщава, не просто физическия дизайн. Дълбоко вярваме, че в основите на непреходния дизайн стоят по-скоро ценности, отколкото трендове, и това бе важно съображение при подхода към Linda-X.”Архитектурата, дизайнът, технологията и съзнанието за околната среда са ръководните принципи на тази колекция. Linda-X представлява гама от мивки и една елегантна вана, забележителни заради супер олекотения си дизайн, минималистични и изчистени, но в същото време излъчващи драматизъм. 

Един от характерните визуални елементи на колекцията са ултратънките ръбове на мивките. Linda-X е изработена от уникалната керамична смес Diamatec®, която не само осигурява фина керамика, впечатляваща визуално, но и гарантира изключителна здравина, както и минимално използване на суровини в производството. Като резултат имаме изделия, напълно отговарящи на очакванията за съвременен дизайн: устойчивост и елегантност.

Платформата на мивките също е характерна част от дизайна и създава впечатление за безтегловност и свобода, като в същото време е практично решение по отношение на използването на пространството, защото позволява комбинирането с по-плитки мебели.

Мивките Linda-X се предлагат в 5 размера  (от 45 до 75 см) и две покрития  (бял гланц и бяла коприна).

Изображение - 9232 Мивките Linda-X се съчетават перфектно с колекция смесители Joy, също по дизайн на Лудовика + Роберто Паломба.  Joy има различен, но също така удивителен външен вид. Чистият и модерен дизайн на смесителите е резултат от желанието за създаване на спокойно и непрекъснато пространство. Продуктите са направени така, че да пасват на квадратисти и заоблени форми на керамиката. Вписват се перфектно в разнообразна среда. Предлагат се в четири покрития  (хром, silver storm, brushed gold и magnetic grey), всяко от които подчертава формата на смесителя и допринася за неговото ярко присъствие. Дизанът е допълнен с водоспестяващи функции, като например регулатор на дебита за ограничаване до 5л/мин.

Следващата спирка на The Together World Tour е в Berlin на 16 юни. Следват Лондон, Париж, Дубай и Шанхай. Събитията се стриймват на дигиталната платформа www.togetherworldtour.com на четири езика, където ще могат да се преглеждат и минали събития. Регистрирайте се за предстоящите, за да получите ексклузивно вдъхновяващо съдържание за дестинациите и новите колекции.

 

Идеал Стандарт Интернешънъл е водещ световен производител на висококачествени решения за баня за жилищни и обществени проекти и за сферата на здравеопазването. Това е частна компания със седалище в Брюксел, Белгия, даваща работа на 8500 души в 11 производствени предприятия, оперираща в 60 страни от Европа, Близкия Изток и Африка. Използвайки  най-съвременни технологии и работейки със световни дизайнери, компанията е фокусирана в разработката на иновативни решения за баня в различни продуктони категории – керамични изделия, смесители, вани и душ кабини, мебели и аксесоари. Продуктите се продават под марките Ideal Standard, Armitage Shanks (Великобритания), Porcher (Франция), Ceramica Dolomite (Италия) and Vidima (Източна Европа).

 

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!