Търсене

"Идеал Стандарт-Видима" и Община Габрово обзаведоха лаборатория за PCR

"Идеал Стандарт-Видима" и Община Габрово обзаведоха ла

Д-р Михов показва възможностите на лабораторията на областния управител Невена Петкова, снимка: Областна администрация

Многопрофилната болница "Д-р Тота Венкова" в Габрово вече разполага с цялостно оборудвана PCR лаборатория, която ще бъде достъпна и за граждани в областта и назначените от РЗИ изследвания. Болницата е подала документи за сключване на договор за PCR изследвания с НЗОК, процедурата е в ход, потвърдиха за "Севлиево онлайн" от РЗОК в Габрово.

Средствата за апаратурата в размер на 78 386 лв. са осигурени от Министерството на здравеопазването, а парите за ремонт на помещението, към което има специфични изисквания, обзавеждането му и стартов комплект тестове са осигурени от позиционираната в Севлиево "Идеал Стандарт - Видима" и Община Габрово. 

Директорът на болницата д-р Минко Михов е категоричен, че с въвеждането в експлоатация на лабораторията ще се ускори процесът на диагностика и лечение на пациенти с Ковид – 19 в лечебното заведение, но и в областта. До този момент материалите за изследване се изпращаха другаде, което забавя навременната диагностика, но наличието на лаборатория ще даде възможност да се тестват своевременно пациенти и медицински персонал, с което се повишава сигурността и контрола на вътреболнично заразяване, смята още д-р Михов.

За новата лаборатория е лобирала областният управител на Габрово Невена Петкова, става ясно от прессъобщение от областната администрация.

Коментари (0)
Подредба: Сортирай
Все още няма коментари
Коментирай:
Изпрати
* Коментарите се одобряват от администратора на сайта преди да бъдат публикувани!