„Идеал Стандарт – Видима“: Севлиево „да бие габровци по бебета“
Малката Антония, дошла с името си на Антоновден, "позира" на Бабинден с майка си и акушерки от АГО в Севлиево, снимка: "Идеал Стандарт-Видима"

Емил Гатев, директор на завода за арматура и Валентин Ганев, директор на завода за керамика на "Идеал Стандарт-Видима" поздравиха медицинския екип на севлиевското Акушеро-гинекологично отделение по случай вчерашния Ден на родилната помощ. Двамата увериха, че компанията продължава със своя дългогодишен ангажимент да създава съвременни условия за престой и лечение в отделението.

„С Д-р Дончев обсъдихме какви подобрения трябва да се направят в отделението. С Валентин Ганев ще разработим проект и със съвместни усилия, с приятели на отделението и ръководството на Община Севлиево ще направим нещо, което да е полезно за всички. И ние се присъединяваме към пожеланието на г-н Красимир Копчев – „да бием габровци по бебета тази година“. Дай Боже, да сте много здрави и усмихнати. Сигурен съм, че заедно ще направим нещо добро за поредна година“, заяви Емил Гатев по време на импровизираното празненство в отделението по Акушерство и гинекология в МБАЛ "Д-р Стойчо Христов", на което присъстваха общинското ръководство, представители на местния бизнес и приятели на отделението.

„Знам, че това са хората, които мога да нарека благодетели и много години наред отделят от времето и ресурсите си, за да са полезни на обществото в Севлиево чрез болницата. АГ отделението е подобрено от благодетелите през годините. Аз ви благодаря от името на администрацията на болницата, от името на персонала и най-вече ви благодаря за това, че години наред каквито и проблеми, каквито и ангажименти да имате, вие винаги намирате време да дойдете тук“, се обърна към гостите д-р Пламен Цеков, управител на общинската болница.

И тази година беше спазена традицията на Бабинден най-младата акушерка да полее вода на най-възрастната, която миейки се, нарича за леко раждане на родилките и здрави бебета.

Д-р Петко Дончев, завеждащ АГ-отделението отчете, че през 2019 година са се родили 190 бебета. Това е със седем бебета повече от 2018 г. - годината, в която за първи път броят на новородените падна под 200. Той пожела на екипа си „повече бебета за тази година и още млади хора“ и благодари на всички приятели и дарители на отделението.

 

 

Учениците тръгват на училище след грипната ваканция
Здраве
Открита линия за коронавирус откри Здравното министерство
Здраве
Д-р Бонка Попова, онколог, ще преглежда на две дати през февруари
Здраве
До дни първата вендинг машина за лекарства ще "продава" в Севлиево
Здраве
Грипът се разраства, разпуснаха учениците на ПМГ в Габрово
Здраве
Д-р Германова закрива практиката си на общопрактикуващ лекар
Здраве
През февруари безработните внасят 24.40 лв. здравна вноска
Здраве
Д-р Димитров - специалист УНГ, преглежда на 11 февруари 2020 г.
Здраве
Д-р Димитров - специалист УНГ, преглежда на 25 февруари 2020 г.
Здраве
Д-р Германова стана част от екипа на "Медицински център-1"
Здраве
Д-р Сиромахова вече работи всяка сряда в "Медицински център-1"
Здраве
Грипна епидемия за област Габрово от 25 януари
Здраве
На 28 февруари д-р Пейо Мишев ще има прегледи в Севлиево
Здраве
Д-р Сиромахова - очни болести, преглежда на 12 февруари в Севлиево
Здраве
На 5 февруари - д-р Сиромахова в "Медицински център 1"
Здраве
От днес грипната епидемия се отменя
Здраве