Идната седмица - пари за ремонт на водопровода
снимка: МРРБ

Тази сряда на правителственото заседание трябваше да бъде прието постановление, с което да се отпуснат средствата, необходими за ремонт на довеждащия водопровод от Априлци до Стоките, по който загубите достигат до 80%. Информация за предстоящото обсъждане sevlievo-online.com има от свои източници. След края на заседанието на служебното правителство обаче стана ясно, че въпросът с парите за водопровода на Севлиево не е внасян за разглеждане. Пак от наши източници научихме, че миналата седмица е имало среща между ръководството на Община Севлиево и министъра на регионалното развитие, на която е поискано от Общината да представи количествено-стойностна сметка за ремонта на водопровода.  

Попитахме в МРРБ дали има обективни или субективни причини решението за финансиране на ремонта да се отложи. Днес от пресцентъра на институцията отговориха следното: „С оглед високата технологична сложност на проекта и след направени анализи, в процес на подготовка е постановление на Министерски съвет за осигуряване на средства за авариен ремонт в най-проблемния участък от трасето, което ще бъде готово до края на седмицата за внасяне в Министерския съвет“.

Това означава, че идната сряда ремонтът на водопровода трябва да е в дневния ред на заседанието на кабинета Герджиков, респективно, да бъде гласувана сума за ремонтни дейности.

До спешната намеса на държавата се стигна след като на 10 март тази година представители на гражданско сдружение „Граждани за Севлиево“ се срещнаха с министъра на регионалното развитие Спас Попниколов. Срещата бе с посредничеството на омбудсмана Мая Манолова, която още в края на миналата година декларира, че водният проблем на севлиевци е нейна кауза и тя няма да се откаже да работи по него до решаването му. На срещата министър Попниколов заяви, че в краткосрочен план има възможност да се реализира серия от мерки, които да подобрят ситуацията и да доведат до намаляване на загубите на вода. Той припомни, че за целта МРРБ вече е сключило с община Севлиево две споразумения за финансиране от държавния бюджет на стойност 640 хил. лв. като тяхното реализиране зависи изцяло от проектната готовност на общината. Министър Попниколов предложи експертна подкрепа и консултация за ускоряване на реализацията на проектите на община Севлиево.

От 27 юли се възобновява автобусната линия Севлиево-Пловдив
Общество
Запален автомобил изгоря напълно, причините за огъня се изясняват
Общество
Областният кризисен щаб препоръчва носенето на маски на пазарите
Общество
Протест срещу правителството и в Севлиево
Общество
Рехав беше първият протест в Севлиево, за утре пак има насрочен
Общество
ЕРП Север съветва как да се предпазим при гръмотевични бури
Общество
Как публичният отчет за даренията в Община Севлиево всъщност не е публичен
Общество
Днес започва обход за актуализиране на данните за Преброяването
Общество
Пожарникари спасиха малко коте, като го свалиха от върха на дърво
Общество
Търговци протестираха пред РЗИ срещу отмяна на габровския битак
Общество
Родители на осмокласници могат да кандидатстват за еднократна парична помощ
Общество
От 10 юли т.г. започна предварителен обход за Преброяване 2021
Общество
На 16 юли се навършват 143 г. от Освобождението на Севлиево
Общество
Заради авария в целия град е спряна водата до 17.00 ч.
Общество
Напусна ни Симеон Захариев
Общество
Отнето предимство изпрати жена в болница със счупен глезен
Общество